Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ 22ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Αντιδρώντας σε αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές ασυμβίβαστες με τον πραγματικό συνδικαλισμό που επιζητούν οι Συνάδελφοι μας στην Αστυνομία συγκροτούμε τον αδέσμευτο συνδικαλιστικό εκλογικό συνδυασμό της ΠΟΑΣΥ την «Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών» . 

Με αφετηρία το συνέδριο και τις εκλογές της ΠΟΑΣΥ στις 25, 26 και 27 Ιουνίου 2012, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και μικροπολιτικές - συνδικαλιστικές τακτικές, δηλώνουμε την απόφασή μας να εργαστούμε, για την εδραίωση του συνδυασμού που φιλοδοξεί να συσπειρώσει όλους τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία γύρω από κοινούς στόχους.

Θα επιχειρήσουμε να πείσουμε τους συνέδρους - Συνάδελφους μας, χωρίς φοβικά σύνδρομα και αποκλεισμούς να υπερβούν την κομματική τους υποχρέωση να προτάξουν την επαγγελματική και συνδικαλιστική τους ιδιότητα, τα συμφέροντα των συναδέλφων που εκπροσωπούν και να ενταχθούν στον συνδυασμό μας που δεν αποτελεί την προέκταση κανενός κομματικού χώρου, παρά μόνο κοινές συναδελφικές και συνδικαλιστικές ανησυχίες για το μέλλον μας.
Δεν διεκδικούμε μόνο την ψήφο των συναδέλφων μας στις εκλογές της ΠΟΑΣΥ, αλλά επιδιώκουμε τη συμπόρευση όλων, για να κάνουμε πράξη τους κοινούς στόχους και τις δεσμεύσεις μας.

Είναι η ώρα να πούμε ένα συλλογικό «Φτάνει πια» σε όλους εκείνους που περιφρόνησαν το λειτούργημα μας και τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης της Ελληνικής Αστυνομίας .

Είναι ώρα να αρθρώσουμε ένα ηχηρό και βροντερό «ΟΧΙ» στους φορείς μιας πελατειακής αντίληψης, οι οποίοι με οδηγό τους μια εύκολη συνθηματολογία, υπονομεύουν τα σημερινά και μακροπρόθεσμα συμφέροντα των Αστυνομικών, παλαιών και νέων, την ίδια στιγμή που κλείνουν τα μάτια τους στην κλοπή του εισοδήματος μας και των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας Ταμείων.

Οι εξελίξεις στα οικονομικά και ασφαλιστικά μας ζητήματα απαιτούν συνεχή εγρήγορση τόσο για την ματαίωση των «μεταρρυθμίσεων» τους, όσο και για να αποτραπούν άλλες δυσμενείς επιπτώσεις στην πορεία εφαρμογής των .

Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ θα αγωνιστεί συστηματικά, επίμονα και μεθοδικά για την μεταρρύθμιση της ΕΛ. ΑΣ. προσανατολισμένη στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ασφάλειας του πολίτη, θα εκφράζει και θα εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία.

Θα αγωνιστούμε για την ανασυγκρότηση της συνδικαλιστικής μας έκφρασης, με την ενίσχυση του κύρους της ΠΟΑΣΥ για να λειτουργήσει όχι μόνον ως συνδικαλιστικό σωματείο αλλά και ως θεματοφύλακας της αξιοπρέπειας των αστυνομικών. Για να αποκτήσει μια ισχυρή οργανωτική δύναμη, να αμβλύνει την όποια απόσταση υπάρχει μεταξύ ηγεσίας και βάσης, να αντιμετωπίσει την δυσκολία προσέγγισης νέων συναδέλφων, για να ενισχύσει την αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων και την αυτονόμηση επιμέρους συνδικαλιστικών ενώσεων.

Θα αγωνιστούμε για να εδραιωθεί ο ηγετικός ρόλος της ΠΟΑΣΥ στο χώρο και να αναβαθμιστεί ώστε να είναι ικανή να αγωνιστεί για:

· Να γίνει πράξη επιτέλους η μεταρρύθμιση στην ΕΛ. ΑΣ.

· Να γίνει πράξη η αξιοκρατία 

· Να εφαρμοστεί ο εσωτερικός κανονισμός που αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΛ. ΑΣ. 

· Να καθιερωθούν συλλογικές συμβάσεις εργασία και στην ΕΛ. ΑΣ.

· Να διασφαλίσουμε θεσμικά για τα επόμενα χρόνια της κρίσης (έως το 2016), ένα σταθερό εγγυημένο εισόδημα για τους αστυνομικούς

· Να αλλάξουμε το ασφαλιστικό καθεστώς

· Να έχουμε συνθήκες εργασίες που διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια μας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Αδέσμευτη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών