Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ωμή παρέμβαση στον αστυνομικό συνδικαλισμό η κατάργηση της απλής αναλογικής!



Α.Σ.Κ.Α.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Σ.Υ.
Αθήνα 08 Φεβρουαρίου 2013
   Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αποτελεί η προωθούμενη ρύθμιση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για κατάργηση της απλής αναλογικής κατά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης των συλλογικών μας οργάνων.

   Με το άρθρο 58 του σχεδίου Νόμου «Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, επιχειρείται αυθαίρετα, εξόφθαλμα και χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο, η φίμωση της πολυφωνίας και του συνδικαλιστικού πλουραλισμού που γέννησε δημοκρατικές απόψεις, ιδέες και δράσεις, ισχυροποιώντας παράλληλα την αντίσταση του εργαζόμενου αστυνομικού απέναντι στην ανελέητη επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια.

   Η φτηνή και προσχηματική δικαιολόγηση της ενέργειας αυτής προς δήθεν «αποφυγή κομματισμού», είναι προφανές ότι στερείται λογικής μιας και η ωριμότητα και η σοβαρότητα που επιδεικνύει καθημερινά ο αστυνομικός συνδικαλισμός στη λειτουργία του, δεν επέτρεψε ούτε θα επιτρέψει να παρουσιασθεί κανένα τέτοιο φαινόμενο που άλλωστε αν είχε συμβεί θα είχε εντοπιστεί και θα είχε καταγγελθεί τόσο από την Ηγεσία όσο και από την κοινωνία.

    Είναι σαφές ότι προσπάθεια αυτή αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο της ενορχηστρωμένης επίθεσης που δέχεται το συνδικαλιστικό μας κίνημα, αναβαθμίζοντας το επίπεδό της από αυτό των διώξεων κατά συναδέλφων σε αυτό του ελέγχου του τρόπου λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, έχοντας ως εκ των έσω συνεργό τη γνωστή ισχνή μειοψηφία που ενώ επί σειρά ετών στήριζε τα ψηφίσματα όλων των Πανελλαδικών Συνεδρίων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για καθιέρωση της απλής αναλογικής, τώρα συμπράττει στο πισωγύρισμα προς εξυπηρέτηση των μικροσυνδικαλιστικών συμφερόντων της.

    Η Α.Σ.Κ.Α. πιστή στις δημοκρατικές της αξίες έθεσε άμεσα το ζήτημα στο προχθεσινό Διοικητικό και Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. όπου αποφασίσθηκε ξεκάθαρα η καταδίκη του και πλέον ζητά δημόσια από όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν ανοιχτά και με σαφήνεια απέναντι του.

Α.Σ.Κ.Α