Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013



Α.Σ.Κ.Α.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ της ΠΟΑΣΥ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013   
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Οι κυβερνήσεις της χώρας μας χρησιμοποιούν το ίδιο διακριτικά την λέξη «εσωτερική υποτίμηση» (μείωση του γενικού επιπέδου μισθών , συντάξεων και λειτουργικών δαπανών του κράτους) , που όμως στην πραγματικότητα δεν είναι άλλη παρά μία πτώχευση : η πτώχευση του λαού. Επιλέγουν έτσι αντί να πτωχεύσουν απέναντι στους δανειστές, να πτωχεύσουν έναντι των πολιτών τους, αθετώντας όλα όσα τους οφείλουν: Δημόσια Ασφάλεια - υπηρεσίες , δημόσια υγεία – παιδεία, μισθούς , συντάξεις και πολλά άλλα που θυσιάζονται για να εξοφληθεί το χρέος .
Η κρίση του χρέους δεσμεύει τους πολίτες των χωρών να εργάζονται  στο διηνεκές για την αποπληρωμή του με όρους μάλιστα που καθιστούν ανέφικτη την απαλλαγή τους από αυτό, σε ένα σύστημα που είναι γεννημένο να γεννά εκατομμυριούχους, ανθρώπους του συστήματος που  υφαρπάζουν τον πλούτο ενός λαού.
Οι επιμηκύνσεις , οι μετακυλήσεις , οι αναδιαρθρώσεις και οι ευφησμοί της στάσης πληρωμών μπαίνουν στο τραπέζι όσο ο οφειλέτης –λαός αναπνέει ακόμα.  
Το ξεχασμένο και απωθημένο φάσμα της φτώχειας επέστρεψε,  αυτό που είχε ξεχαστεί από την συνείδηση των μεσαίων στρωμάτων.
Απέναντι σε αυτό το ολιγαρχικό σύστημα οι εργαζόμενοι καλούνται να απαντήσουν. Μονόδρομος η συσπείρωση στα συνδικάτα. Μονόδρομος η πάλη στο πεζοδρόμιο.
Μονόδρομος η συμμετοχή των ένστολων πολιτών στους μαζικούς αγώνες του λαού μας, να ανατρέψουν τις ξεχασμένες δυσοίωνες εικόνας φτώχειας, που ήρθαν.
Ποτέ πια φτώχεια , ποτέ πια διχαστικές διακρίσεις , πολιτικές ή ταξικές.
Όρια αντοχής και ανοχής τελείωσαν.
Όλοι στην ένστολη κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης.

Αθήνα 2 Σεπτεμβρίου  2013
Τα μέλη της Α. Σ. Κ. Α.