Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Τραγελαφικές αντικαταστάσεις στην ΕΛ.ΑΣ. λόγω κινητικότητας: Γκρουπιέρηδες, αεροσυνοδοί και σταθμάρχες αναλαμβάνουν υπηρεσία

Τραγελαφικές είναι οι καταστάσεις που εξελίσσονται στην αστυνομία όπου τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται για να αναλάβουν υπηρεσία λόγω κινητικότητας στο δημόσιο άνθρωποι όπου, όπως λένε, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν ακουστά για την αστυνομία μόνο από τα... μυθιστορήματα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιστοτόπου Tovima γκρουπιέρηδες από το καζίνο της Πάρνηθας, αεροσυνοδοί, σταθμάρχες του ΟΣΕ, υπάλληλοι διοδίων και οδηγοί αστικών λεωφορείων παρουσιάζονται για να αναλάβουν (διοικητική) υπηρεσία στην ΕΛ.ΑΣ.. Ηδη, όπως αναφέρει η ίδια πηγή 220 νέοι υπάλληλοι έχουν ενταχθεί στη ΓΑΔΑ.

Το ΔΝΤ απειλεί: Θα μειώσουμε μισθούς και συντάξεις αν δεν μαζέψετε φόρους

Άστραψε και βρόντηξε το ΔΝΤ για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά από τη Κυβέρνηση να το... ξανασκεφτεί, καθώς οι όποιες απώλειες εσόδων θα φέρουν επώδυνες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις! Στη πραγματικότητα, το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι ξεχαρβλωμένες εφορίες δεν μπορούν να σηκώσουν και το βάρος της είσπραξης του νέου Φόρου, με ορατό κίνδυνο αντί να εισπράττεται το 85%- όπως με το χαράτσι της ΔΕΗ- να εισπράττεται το 67% όπως συμβαίνει με τον ΦΑΠ. Ως εκ τούτου, ζητά από τη κυβέρνηση να παρατείνει για μια ακόμα χρονιά το ισχύον σύστημα.
«Γκρίνια» φέρνουν και οι καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση της φορολογικής Διοίκησης, που σύμφωνα με το ΔΝΤ πρέπει να έχει μεγαλύτερη αυτονομία, ενώ καμπανάκι κρούει το Ταμείο και για το χαμηλό ρυθμό προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με κοινό παρανομαστή τη προειδοποίηση για λήψη σκληρών μέτρων, προκειμένου ο Προϋπολογισμός του 2014 να κλείσει όπως πρέπει!

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Η νομοθετική πρωτοβουλία που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (από 24 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2013) για την «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας», απέχει παρασάγγας από την εμπεριστατωμένη Μελέτη - πρόταση για διάλογο (Μελετητή: Δρ. Πολιτικών Ασφάλειας Παντείου Πανεπιστημίου Γ. Β.
Παπακωνσταντή: Προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, που είχε υποβάλλει στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία η Ομοσπονδία μας το 2011, με στόχο την ψήφιση ενός βασικού νόμου πλαισίου, που θα καθορίζει τη λειτουργία της Αστυνομίας του 21ου αιώνα στη χώρα μας, μέσω ουσιαστικών μεταρρυθμιστικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών και με γνώμονα τόσο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, όσο και τη διασφάλιση του δοκιμαζόμενου, ανελέητα σήμερα, Έλληνα Αστυνομικού. 

ΕΑΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΘΕΓΚΡΠΡΩΤ.: 5995/1995
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 12 Τ.Κ. 54623 & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 326
Τ.Κ. 54121  THΛ 2310-525510   FAX 2310-539900
                                     www.eayth.gr      e-mail: eayth@yahoo.gr
AΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 150/2013                                  
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   30/07/2013                                                                                                                
ΠΡΟΣ:
 ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΚΟΙΝ.:
1) ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
2) ΓΡ. Κ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
3) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
5) ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΣΧΕΤ.: ΑΡΘΡΟ 32 Ν. 2800/2000
   Η Ένωσή μας, ως συνδικαλιστική οργάνωση καταγγέλλει ότι, δυστυχώς, για το μήνα Ιούλιο 2013 για την παροχή πρόσθετης αμειβόμενης εξωτερικής υπηρεσίας για το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, η σχετική υποχρεωτική διαταγή της ανωτέρω Διεύθυνσης προς τα υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα δικαιοδοσίας της, που καθορίζει τη διαδικασία για τις πρόσθετες υπηρεσίες, στάλθηκε μόλις χθες την 29/7/2013. Δηλαδή, η διαταγή πήγε μέσω POL την 29/7/2013 για να αιτηθούν οι συνάδελφοι να εκτελέσουν πρόσθετη υπηρεσία για το μήνα Ιούλιο 2013, μόνο για τρεις (3) ημέρες, μέχρι και την 31/7/2013. Αποτέλεσμα να ζημιωθούν οι συνάδελφοι, αλλά και η ίδια η κοινωνία, αφού τελικά λιγότεροι Αστυνομικοί εκτέλεσαν πρόσθετη εξωτερική μάχιμη υπηρεσία πεζής περιπολίας τον Ιούλιο στην περιοχή μας, που παρουσιάζει μεγάλη εγκληματικότητα.

4 ερωτήματα της ένωσης Θεσσαλονίκης για τις 4 διαθεσιμότητες

Τέσσερα καίρια ερωτήματα προς την ηγεσία θέτει η ένωση Θεσσαλονίκης, σχετικά με το ουσιαστικό και διαδικαστικά τυπικό ζήτημα της απόδρασης, της ΕΔΕ και της διαθεσιμότητας 4 αστυνομικών. Τίς πταίει τελικά, και ποιος παρανομεί;
"Η Ένωσή μας, ως συνδικαλιστική οργάνωση για την προστασία των εργαζομένων Αστυνομικών από
οποιαδήποτε παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων και συμφερόντων τους, σύμφωνα με το Ν. 1264/1982, για το χθεσινό περιστατικό της απόδρασης κρατουμένου από τα αστυνομικά κρατητήρια της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τα εξής και θέτει εύλογα ερωτήματα που πρέπει άμεσα να απαντηθούν, από τους υπεύθυνους:

Ενα ένα τα χτυπήματα -Μετά την έκτακτη εισφορά διατηρείται και το χαράτσι στα ακίνητα

Δεν ήταν τελικά και τόσο «αναίμακτη» η τελευταία διαπραγμάτευση του υπουργείου Οικονομικών με την Τρόικα για το δημοσιονομικό «κενό» 2013- 2014, καθώς τα νοικοκυριά φορτώθηκαν για μια ακόμα χρονιά την αποκαλούμενη εισφορά αλληλεγγύης, αφού τα διαρθρωτικά μέτρα δεν ήταν αρκετά.
Η... έκπληξη του Μνημονίου ήταν λοιπόν η παράταση της έκτακτης εισφοράς και στα εισοδήματα του 2016, άρα και στις φορολογικές δηλώσεις του 2017, καθώς όπως σημειώνουν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, έπρεπε να καλυφθεί η «τρύπα» που άνοιγαν η μη εφαρμογή της εισφοράς 0,2% στις επιχειρήσεις αλλά και η αποφυγή περικοπών σε εν ενεργεία ένστολους και απόστρατους. Ωστόσο, αυτή η έκπληξη μπορεί να αποδειχθεί μικρή εάν επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες της Τρόικα και για τον Ενιαίο Φόρο.

Μόνιμος φόρος -Μέχρι το 2016 θα πληρώνουμε εισφορά αλληλεγγύης

Μέχρι και το 2016 θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι που έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα μαζί με την έκθεση της Κομισιόν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.
Η έκτακτη εισφορά επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009 και κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, στο άθροισμα από μισθούς ή συντάξεις, ενοίκια, τόκους, μερίσματα. Συγκεκριμένα, όσοι δηλώνουν εισόδημα από 12.001 έως και 20.000 καλούνται να πληρώσουν το 1% αυτού ως εισφορά αλληλεγγύης. Αντίστοιχα, όσοι δηλώνουν από 20.001 έως 50.000 θα πληρώνουν το 2% αυτών, όσοι δηλώνουν από 50.001 έως 100.000 θα πληρώνουν το 3% του εισοδήματός τους ως εισφορά αλληλεγγύης και όσοι δηλώνουν από 100.001 και πάνω το 4%.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ερώτηση για την ακαταλληλότητα του κτιρίου στο όποιο στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας

-Ερώτηση του βουλευτή επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ για την ακαταλληλότητα του κτιρίου στο όποιο στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας
«Ελλείψει υποδομής οι αστυνομικοί αναγκάζονται τα έγγραφα διαβατήριων να τα στοιβάζουν σε χαρτοκούτες! Από την τσέπη τους αγοράζουν μελάνια και χαρτιά!»
«Ούτε σε τριτοκοσμική χώρα δεν θα αντικρίσει κανείς αυτό που είχα την ατυχία να διαπιστώσω προσωπικά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας μου στο Νομό Αιτωλοκαρνανίας, που βρίσκεται υπό την κοινοβουλευτική μου εποπτεία.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας που εδρεύει στο Μεσολόγγι, στεγάζεται σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο κατασκευής του 19ου αιώνα, με ουχί ευκαταφρόνητο τίμημα ενοικίου, που όχι μόνο προσβάλλει την ιστορία και το κύρος του Σώματος, αλλά θέτει σε κίνδυνο την υγιεινή και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και των πολιτών που προσέρχονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία για να εξυπηρετηθούν».

Αγριο τσεκούρι στo εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων-Μειώσεις έως και 70%


Αγριο τσεκούρι στo εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων-Μειώσεις έως και 70%Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει δραματικές μειώσεις που ξεπερνούν το 50% ενώ θα υπάρχουν περιπτώσεις που η μείωση θα αγγίζει και το 70%
Σύμφωνα με τον διευθυντή του ταμείου Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, εάν εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος τρόπος υπολογισμού τότε τα εφάπαξ που θα δοθούν από τις αρχές του χρόνου από 30.000 που είναι σήμερα κατά μέσο όρο δεν θα ξεπεράσουν τις 7.000, δηλαδή θα υποστούν νέα μείωση περίπου 70%.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Με προεδρικό διάταγμα οι απολύσεις στο Δημόσιο

Με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη έγκριση της Βουλής θα είναι δυνατόν να καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί και υπηρεσίας, καθώς και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και να γίνονται απολύσεις, όπως προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με προεδρικό διάταγμα οι απολύσεις στο Δημόσιο

Απολύουν 1000 υπαλλήλους από ΥΔΤ και ΥΕΘΑ!

  Ολη η λίστα των διαθεσίμων στα υπουργεία  Οριστικοποιήθηκε η κατανομή σε όλα τα υπουργεία των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη με τη συμμετοχή όλων των γενικών γραμματέων των υπουργείων, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και παρουσία του αρμόδιου υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ στη μονομερή αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.



Η εν μέσω θέρους ανάρτηση προς δημόσια διαβούλευση σχεδίου νόμου για την "αναδιάρθρωση" της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα αποδοχής σχολίων επ' αυτής κατ' αναλογία του δήθεν "μεγάλου" του εγχειρήματος, καταδεικνύουν ακόμα και στον πιο καλόπιστο συνομιλητή τον προσχηματικό χαρακτήρα της διαδικασίας.
Όταν εδώ και χρόνια το ερώτημα που τίθεται συνεχώς και από κάθε πλευρά, είναι το "τι αστυνομία θέλουμε", εμφανίζεται ένας Υπουργός Δημόσια Τάξης υποστηριζόμενος τεχνικά από άγνωστους σε όλους μας νομοπαρασκευαστές και αφού για ένα σχεδόν χρόνο πιπιλίζει επικοινωνιακά την καραμέλα της αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς όμως να προβαίνει σε κανένα θεσμικό διάλογο, τελικά παρουσιάζει στη δημοσιότητα ένα κείμενο "αγνώστου πατρός" και άνευ επιστημονικής ταυτότητας.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΕΑΥΗΡΑΚΛΕΙΟΥ : ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ

ΠΡΟΣ: Τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης,  Υποστράτηγο κ. ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗ Εμμανουήλ.
                        
ΚΟΙΝ: α)  Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.
                  
              β) Π.Ο.ΑΣ.Υ.             
  
κ. Γενικέ  
      όπως ήδη γνωρίζετε με την υπ’ αριθμ. 8004/21/2 από 15-03-2012 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (ΦΕΚ 888 τεύχος Β΄΄ της 21-03-2012), καθιερώθηκε η διάθεση προσωπικού και μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας για παροχή υπηρεσιών, κατόπιν αιτήματος, προς Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και τρίτους με καταβολή ανταλλάγματος.
 Στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 της ανωτέρω υπουργικής απόφασης καθορίζονται οι περιπτώσεις παροχής τέτοιων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων είναι η συνοδεία χρηματαποστολών, εκρηκτικών ή άλλων επικίνδυνων υλών, η παροχή μέτρων τάξης – ασφάλειας και τροχαίας σε καλλιτεχνικές συναυλίες και εκδηλώσεις  κ.λ.π.

Φορολογική κεραμίδα 8,5 δισ. ευρώ θα πέσει στα κεφάλια μας μέχρι το Φεβρουάριο

Το φορολογικό φορτίου που καλούνται να σηκώσουν το επόμενο διάστημα και μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα νοικοκυριά είναι βαρύ. Τα ραβασάκια για την εισφορά αλληλεγγύης, το ΕΕΤΗΔΕ, το τέλος επιτηδεύματος και τον ΦΑΠ θα φθάσουν μαζεμένα στους φορολογουμένους το επόμενο διάστημα.
Το συνολικό πακέτο που πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε και κλείνει το οικονομικό έτος ξεπερνά τα 8,5 δισ. ευρώ.
Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με το Euro2day από τους φόρους αυτούς έχουν προϋπολογιστεί τα εξής έσοδα:
  • Από τον φόρο εισοδήματος: 960 εκατ. ευρώ
  • Από την ειδική εισφορά αλληλεγγύη:  2,56 δισ. ευρώ
  • Από το τέλος επιτηδεύματος: 200 εκατ. ευρώ
  • Από το ΕΕΤΗΔΕ: 1,9 δισ. ευρώ
  • ΦΑΠ (2011-2013): 1,5 δισ. ευρώ
  • Τέλη κυκλοφορίας: 1,2 δισ. ευρώ για τέλη κυκλοφορίας
  • Φόρος πολυτελείας: 150 εκατ. ευρώ

ΕΑΥ ΡΟΔΟΠΗΣ :ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΛΑΣ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. : 258 / 13                                                  Κομοτηνή, 08 Ιουλίου 2013

Προς : Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.        

ΘΕΜΑ   : «Αναδιάρθρωση Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις».

- Δεδομένων των δημοσίων δηλώσεων του κ. Υπουργού μας και των θέσεων – απόψεων που ο ίδιος ανέπτυξε στην Ελληνική Βουλή στο πρόσφατο προηγούμενο χρονικό διάστημα και αφορούσαν την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την αναγκαιότητα αναβάθμισης του τρόπου εισαγωγής στις Σχολές Αστυνομίας αλλά και της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των Αστυνομικών, ώστε σύμφωνα και με τη δική του δημοσίως αποτυπωθείσα πρόθεση να εισάγονται στην Αστυνομία αυτοί που πραγματικά επιθυμούν να επιτελέσουν το λειτούργημα του Αστυνομικού Υπαλλήλου, αναμέναμε το σχετικό Σχέδιο Νόμου που θα συντασσόταν από το Υπουργείο μας να κινείται σε τελείως διαφορετικούς άξονες απ’  αυτούς που εντοπίζουμε ότι τελικά κινείται και όπως αυτοί καταγράφονται στο πρωτόλειο κείμενο του Σχεδίου Νόμου που ο κ. Υπουργός παρέδωσε στην Ομοσπονδία μας και εν συνεχεία αυτό υποβλήθηκε από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. στους Προέδρους και Δ.Σ. των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων για μελέτη και υποβολή από μέρους μας προτάσεων – παρατηρήσεων.

ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Με το παρακατω σημείωμα εισήχθηκε σήμερα 24. 7. 2013 στην δημόσια διαβούλευση  http://www.opengov.gr/yptp/?p=960 
το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και μέχρι την 5 Αυγουστου 2013. 
Χρεος όλων να συμμετέχουμε καταθέτωντας τις προτάσεις μας , τι ςσκέψεις μας. 
" Εισάγουμε σε δημόσια διαβούλευση τη νομοθετική πρωτοβουλία για την «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», η οποία θα αποτελέσει ιδιαίτερο μέρος του σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», η δημόσια διαβούλευση για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί. 

" Όχι άλλη κομποστοποίηση της αστυνομίας...", Άρθρο του Γ. Σίσκου

Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι πολύ επίκαιρο. Το θέμα αυτό είναι οι απολύσεις – μετατάξεις – διαθεσιμότητες στο δημόσιο. Ως συνδικαλιστής είμαι αντίθετος με οποιαδήποτε πολιτική γεννά ανέργους, είτε του ιδιωτικού είτε του δημοσίου τομέα. Ως αστυνομικός-συνδικαλιστής είμαι υποχρεωμένος επίσης να προστατεύω τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέρφων μου.Το θέμα που εμάς μας απασχολεί ως ΕΛ.ΑΣ. είναι οι μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και οι μετατάξεις 3.500 περίπου δημοσίων υπαλλήλων ως πολιτικό προσωπικό. Υπάρχουν εύλογα ερωτήματα από τους συναδέρφους για το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για την αφομοίωση των ανωτέρω υπαλλήλων στους κόλπου της ΕΛ.ΑΣ. 

ΕΑΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΟΜΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΟΥ

ΠΡΟΣ ΠΟΑΣΥ 
Θ έ μ α :  « Χορήγηση εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου ».
 Σ χ ε τ : α)72175/13/1054719 από 14/7/2013 έγγραφο Διεύθυνσης 
                   Αστυνομικού Προσωπικού Α.Ε.Α.
                β) 302/2/18 από 1-7-2013 έγγραφο μας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
  
   Σε συνέχεια της (β) σχετικής σας υποβάλλουμε την ανωτέρω (α) σχετική που αφορά την εν’ θέματι άδεια ανατροφής σύμφωνα με την οποία ελήφθη απόφαση από την φυσική μας ηγεσία, να υποβληθεί εκ’ νέου ερώτημα σχετικά με το θέμα, προς το Νομικό Σύμβουλο του Κράτους στο Υπουργείο Δημ.Τάξεως & Προστασίας του Πολίτη.
    

Προχωρά η προμήθεια αστυνομικών οχημάτων και δικύκλων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η σύμφωνη γνώμη για την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια 39 αστυνομικών οχημάτων, προϋπολογισμού 675.900,00 ευρώ και 19 δικύκλων μοτοσικλετών προϋπολογισμού 170.970,55 ευρώ, δόθηκε από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Ειδικότερα, η παραπάνω δαπάνη εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης του εξοπλισμού της Τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το έργο εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2012 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας και περιλαμβάνει, εκτός των παραπάνω: Τέσσερις (4) συσκευές ελέγχου ταχύτητας οχημάτων αρχικού προϋπολογισμού 207.000 ευρώ, επτά (7) αλκοολόμετρα, αρχικού προϋπολογισμού 42.500 ευρώ, οκτώ (8) οχήματα τύπου τζιπ, αρχικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ και δύο (2) οχήματα Διερεύνησης Τροχαίων Ατυχημάτων, αρχικού προϋπολογισμού 280.000 ευρώ, οι διαγωνισμοί των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη.

52% αυξήθηκε η φορολογία για τους μισθωτούς το 2011

Τα εισοδήματα μειώνονται και οι φόροι αυξάνονται. Αυτό προκύπτει από την πρώτη επεξεργασία των δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2012 και αφορούν τα εισοδήματα που εισπράχθηκαν το 2011.
Συγκεκριμένα, για μία ακόμη φορά περίπου 4,8 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και το εκκαθαριστικό της εφορίας να είναι τσουχτερό. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι κατάφεραν να μειώσουν τους φόρους για τα εισοδήματα που εισέπραξαν το 2011. Εξι στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες εμφανίζονται με εισοδήματα έως... 6.000 ευρώ. Το μέσο δηλωθέν εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων μειώθηκε κατά 18% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (δηλαδή τα εισοδήματα του 2010), ενώ η μέση φορολογική επιβάρυνση αυξήθηκε κατά 52%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, περίπου 1,1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν εισοδήματα -κάτω από το όριο της φτώχειας- και συγκεκριμένα έως 6.000 ευρώ. Ειδικότερα, από την ανάλυση των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών προκύπτουν τα εξής:

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Εκκρεμούν ακόμα οι αποζημιώσεις για το Έβρο...

Ενημέρωση για την αποζημίωση των αστυνομικών που στελέχωσαν κατά καιρούς τα εκστρατευτικά σώματα Έβρου, από τον γεν. γραμματέα της ΠΟΣΥΦΥ, Χαράλαμπο Παντελίδη.
"Μετά από ενημέρωση που είχε η Ομοσπονδία απο τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου σχετικά με τις εκκαθαρίσεις των υπομνημάτων , σας ενημερώνουμε πως ήδη τοποθετήθηκαν 5 υπόλογοι για τον έλεγχο αυτών. Ηδη έχουν περάσει τον προέλεγχο μεγάλος αριθμός αυτών και αναμένεται η πληρωμή τους στο επόμενο διάστημα. Πρόκειται για αρκετά μεγάλο ποσό που συνεπάγεται ο όγκος των υπομνημάτων που θα πληρωθούν να ειναι αρκετά μεγάλος. Διευκρινηστικά, λάθη που ανάγκασαν τα ομαδοποιημένα υπομνήματα να επιστρέψουν πίσω το περασμένο διάστημα να οδηγούν στην καθυστέρησή τους. Πάντως η ενημέρωση για την πληρωμή στον επόμενο μήνα ενος μεγάλου αριθμού θεωρείται βέβαιη."

«Οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται, χρειάζονται νέα μέτρα», η... «μετάφραση» των δηλώσεων Στουρνάρα!

"Αν πετύχουμε τους στόχους, δεν θα χρειασθούν άλλα μέτρα...", δήλωσε πρίν λίγες μέρες ο Γιάννης Στουρνάρας που υποδύεται τον υπουργό Οικονομικών.Εννοούσε, όπως συνάγεται από τα συμφραζόμενα του, πως δεν θα χρειασθούν άλλα μέτρα γιά φέτος. Για του χρόνου και μετά, θα δούμε... Για να επιτευχθούν, όμως ,οι όποιοι στόχοι, πρέπει κατ' αρχήν να είναι ρεαλιστικά επιτεύξιμοι. Κι' ύστερα, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο επεξεργασμένο πρόγραμμα υλοποίησής τους. Στην περίπτωσή μας, πολυ φοβούμαι πως κανένας από τους δύο αυτούς αναγκαίους όρους δεν πληρούται. Η δημοσιονομική εξυγίανση προϋποθέτει μείωση των δαπανών (σε βαθμό, όμως, που να λειτουργεί απρόσκοπτα το κράτος-ασφάλεια, κοινωνική πρόνοια,υγεία, παιδεία...) και αύξηση των εσόδων με την καθιέρωση ενός δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

"Σας παρακαλώ αποστρατεύστε με"

Μεγάλες καθυστερήσεις στις διαδικασίες αποστρατείας αξιωματικών του Στρατού έχουν προκαλέσει πολλά παράπονα από στελέχη που περιμένουν και περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την τυπική αποχώρησή τους από το στράτευμα. Κι αυτές όλο καθυστερούν επί της ουσίας χωρίς λόγο και αιτία.

Το πρόβλημα παρατηρείται κυρίως στον Στρατό Ξηράς και όχι τόσο στο ΠΝ και στην ΠΑ. Πολλά στελέχη επισημαίνουν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο γραφείο αποστρατειών της Διεύθυνσης Μόνιμου Στρατιωτικού Προσωπικού στο οποίο φαίνεται ότι το τέρας της γραφειοκρατείας κυριαρχεί.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης              
 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Βουλευτής Ηρακλείου
Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αστυνομικούς

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Δένδια και Βαρβιτσιώτη
                                                                                                       
Στο αίτημα της εξυπηρέτησης προσώπων για λόγους δημόσιου συμφέροντος με έκπτωση στους εκάστοτε ισχύοντες ναύλους σε όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία, αναφέρεται σε αναφορά του, στην επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που διαβιβάζει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Νικόλαο Δένδια και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

ΕΑΥ ΛΑΡΙΣΑΣ : ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


                                    Λάρισα 22 Ιουλίου 2013
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
 Αγανάκτηση και τρόμο προκάλεσε στους συμπολίτες μας και όχι μόνο η βομβιστική ενέργεια που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου, σε πολυκατοικία της Λάρισας ,με στόχο Εισαγγελική λειτουργό.
Παρά τη σφοδρότητα της έκρηξης και τον τεράστιο πανικό που προκάλεσε, η Ελληνική Αστυνομία για μια ακόμη φορά έδρασε από τη πρώτη στιγμή με τεράστια ψυχραιμία και επαγγελματισμό. Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας συγχαίρει τους συναδέλφους για την άμεση προσαγωγή υπόπτου ατόμου, η οποία οδήγησε στη σύλληψη των δραστών όπως επίσης τους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ,του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών ,της Ομάδας Πυροτεχνουργών για τη μεθοδικότητα τους, καθώς και όλων των άλλων υπηρεσιών που από τη πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο εκτελώντας τα καθήκοντα τους.

ΕΑΥ ΛΑΡΙΣΑΣ : ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΦ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ?

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Θέμα: « Αποσπάσεις Ειδικών Φρουρών στον Έβρο ».
Σχετ : 6001/7/5509-ρλ από 18-7-2013 διαταγή ΑΕΑ /ΚΟΑΔ
   Σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική   διατάχθηκε η άμεση αντικατάσταση των ειδικών φρουρών που είναι αποσπασμένοι στον Έβρο με άλλους Αστυνομικούς.
   Εφόσον λοιπόν απαγορεύεται η απόσπαση ειδικών φρουρών στον Έβρο γιατί έως τώρα Ε.Φ. ανασπαζόταν και μάλιστα δήλωναν παραμένοντες για  επιπλέον μήνες ,αίτημα το οποίο γινόταν αμέσως δεκτό από τη Διεύθυνση Προσωπικού ΑΕΑ;

Πόσοι θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές

Τον αριθμό των εισακτέων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, ανακοίνωσε τη Δευτέρα του υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Οπως προκύπτει από την εγκύκλιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) θα φοιτήσουν συνολικά 217 σπουδαστές. Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) 34 σπουδαστές, στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) 58 σπουδαστές, στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Αωμάτων (ΣΣΑΣ) 64, στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) 25. Επιολέον ατη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών στρατού ξηράς (ΣΜΥ) θα φοιτήσουν 160, στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) θα φοιτήσουν 75 σπουδαστές ανά ειδικότητα και ανά κατηγορία. Τέλος, στις σχολές υπαξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας (ΣΤΥΑ-ΣΥΔ) θα φοιτήσουν συνολικά 186 σπουδαστές.

Ο νόμος 4127/2013 για τις περικοπές των ένστολων συνεχίζει να ισχύει...

Μπορεί ο κ. Πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης να έχουν ανακοινώσει προφορικώς ότι τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ δεν θα υποστούν (ως παιδιά άλλου Θεού) και νέες περικοπές το 2014 πλην όμως ο νόμος 2147, ΦΕΚ-Α-50 / 28 Φεβ 2013 συνεχίζει να είναι σε ισχύ. Ας κοπάσουν λοιπόν οι πανηγυρισμοί από τη μια μεριά αλλά και η προσπάθεια απαξίωσης της μικρής αυτής επιτυχίας αυτών (ξέρουν αυτοί) που επένδυαν στην αποτυχία από την άλλη  και ας συνεχίσουν όλοι τις προσπάθειες με συντονισμό... ώστε η απόφαση αυτή να καταγραφεί με τροποποίηση του σχετικού νόμου, που παρατίθεται παρακάτω. Ο νόμος καταργείται και τροποποιείται με άλλον νόμο και όχι με λόγια.
     Απόστολος Παπαπαρίσης 
 

Ήταν όλοι τους εκεί

Ήταν όλοι τους εκεί, στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δαφνιά Μακρυνείας, σήμερα για να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Γιώργου Ανδριτσόπουλου. Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο του αστυνομικού που έπεσε από τις σφαίρες του Αλβανού δολοφόνου Μάριαν Κόλα στη συμπλοκή του Διστόμου.
Πέραν της οικογένειας που βιώνει τον ανείπωτο πόνο στον Δαφνιά σήμερα ήταν πολλοί συγγενείς, συνάδελφοι και εκπροσώποι των αστυνομικών αρχών από Βοιωτία, Αιτωλία και Ακαρνανία. Παρών και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αδαμάντιος Σταματάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Αθ.Ματσίκας.

Περικοπές: Ο Αβραμόπουλος "ανοίγει τα χαρτιά του" - Ραντεβού το μεσημέρι με τους απόστρατους

Τους τρεις προέδρους των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων θα δει το μεσημέρι ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το ραντεβού κλείστηκε την Παρασκευή και έχει οριστεί για τις 14.00 στο γραφείο του Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ.
Τι θα τους πει ο Αβραμόπουλος;
Είναι βέβαιο ότι θα επαναλάβει τις διαβεβαιώσεις που και ο ίδιος και ο πρωθυποργός έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες . Και σύμφωνα με τις οποίες περικοπές για το 2014 τουλάχιστον δεν θα υπάρξουν για τους εν ενεργεία και τους απόστρατους.

Καταιγίδα εννέα φόρων

Μέσα στο εξάμηνο που ακολουθεί, η πλειονότητα των φορολογούμενων καλείται να πληρώσει εννέα διαφορετικούς φόρους. Θα πρέπει να εξοφληθούν στο διάστημα Αυγούστου 2013 – Φεβρουαρίου 2014.
Η καταιγίδα των φόρο-επιβαρύνσεων έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς πολλοί φορολογούμενοι έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ). Μάλιστα, αν και ο νόμος 4152/2013 προβλέπει ρητά την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, κάτι που ίσχυε και για το ΕΕΤΗΔΕ, λόγω λανθασμένων πιστοποιητικών απαλλαγής από τους δήμους, το «χαράτσι» υπολογίστηκε και σε 130.000 λογαριασμούς ρεύματος κοινόχρηστων χώρων, αναγκάζοντας τους φορολογουμένους να στηθούν στην ουρά δήμων, εφοριών και πολεοδομιών για να διορθώσουν τα σφάλματα των δήμων.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

"Προνομιούχοι στρατιωτικοί" - Το τέλος του μύθου με στοιχεία και αριθμούς

Γράφει ο Ιωάννης Αντωνιάδης
Αξκός Οικονομολόγος ε.α. Π.Ν.

Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ

Ιστορικό
Συνολικά τα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ., έχουν υποστεί μειώσεις από το 2010 μέχρι σήμερα που αγγίζουν και το 60%, σύμφωνα και με τους παρακάτω νόμους :
-Με το ν. 3847/2010, τα δώρα εορτών και αδείας μετονομάζονται σε επιδόματα και το ύψος καθορίζεται 400 ευρώ για Χριστούγεννα και 200 ευρώ για Πάσχα και καλοκαιρινή άδεια. Με τον ίδιο νόμο τα επιδόματα σταματούν να χορηγούνται σε όσους έχουν ηλικία μικρότερη των 60 ετών και αποστρατεύτηκαν με αίτηση τους ή σε μικτές συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ.
-Με τους νόμους 3833 και 3845/2010 επήλθαν μειώσεις στα επιδόματα των Σταρτιωτικών (απασχόλησης και εξομάλυνσης) της τάξεως του 12% με αναδρομική εφαρμογή ισχύος από 1-1-2010, και κατόπιν ακολούθησε νέα μείωση προσθετική, της τάξεως του 8% και άρα συνολική μείωση των επιδομάτων 20% από 1-1-2010.. Επίσης με
το νόμο 4002/2011 επήλθε και νέα μείωση του επιδόματος απασχόλησης κατά 10% από 1-7-2011 ενώ με το νόμο 3986/2011(άρθρο 38,παρ. 5β) από 1-7-2011 επήλθε αναστολή (πάγωμα) σε όλες τις μισθολογικές ωριμάνσεις-προαγωγές στους Στρατιωτικούς , με άμεσο αντίκτυπο στις εφάπαξ και στις συντάξιμες αποδοχές τους.
-Με το ν.3865/2010), επιβάλλεται από 01-08-2010 η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (1η ΕΑΣ) για μικτή σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ σε ποσοστά από 3 έως 10% (για 1.399 ευρώ, 1η ΕΑΣ = 0 ευρώ μηνιαίως,ενώ για 1.401 ευρώ, 1η ΕΑΣ = 42 ευρώ μηνιαίως). Με τον ίδιο νόμο επί της ουσίας απαγορεύτηκε η εργασία στους αποστράτους.
-Με το ν.3986/2011, μειώνεται το αφορολόγητο από 12.000 ευρώ σε 8.000 ευρώ.
-Με τον ίδιο νόμο & το ν.4002/2011, επιβλήθηκε Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης για μικτά εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ 1% και πάνω από 20.000 ευρώ 2%.

«Αστυνομικοί της γειτονιάς οι περισσότεροι δημοτικοί αστυνομικοί»

«Άλλα οριζόντια μέτρα στους ΟΤΑ δεν θα υπάρξουν, με την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει το πρόγραμμα αξιολόγησης των δήμων. Αξιολόγηση δομών και ανθρώπινου δυναμικού. Όταν ολοκληρωθεί θα διαπιστωθεί ποιες υπηρεσίες είναι υπερστελεχωμένες και ποιες υποστελεχωμένες. Και μέσω της κινητικότητας θα καταστεί δυνατή η ορθολογική αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, η κάλυψη κενών και η προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη».

Σεκιούριτι η Ελληνική Αστυνομία!

Σε ιδιότυπο σεκιούριτι έχει εξελιχθεί η Ελληνική Αστυνομία για χάρη του μεταλλείου χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, αφού δυνάμεις της βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο φυλάσσοντας όλο τον χώρο του εργοταξίου, με αποτέλεσμα η αστυνόμευση στις άλλες περιοχές να καθίσταται προβληματική. Το κόστος, μάλιστα, που πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για τις δυνάμεις που έχουν αποσπαστεί στην περιοχή κυμαίνεται από 18.000 ευρώ έως και 337.500 ευρώ τον μήνα! Συγκεκριμένα, σε καθημερινή βάση υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις στις περιοχές Σκουριές, Ρέμα και Καραντζά αλλά και σε σημεία γύρω από αυτές. Η κατάσταση δείχνει πως έχει φτάσει στα άκρα για τους αστυνομικούς, οι οποίοι σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες φέρονται να είναι έτοιμοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, υποβάλλοντας αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις συνθήκες εργασίας. Μάλιστα, υπάρχουν και ομόφωνες αποφάσεις στα συνδικάτα προκειμένου να δρομολογηθεί η συγκεκριμένη κίνηση.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους βλέπει Γερμανός οικονομολόγος

Δραστική αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα, αλλά και για άλλα κράτη μετά τις εκλογές στην Γερμανία προβλέπει ο αμφιλεγόμενος οικονομολόγος Βίλχελμ Χάνκελ και υποστηρίζει ότι «το ευρώ στην τωρινή μορφή του δεν έχει καμία δυνατότητα επιβίωσης».Ο κ. Χάνκελ, σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftwoche, τονίζει ακόμη ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα σύστημα παράλληλων νομισμάτων και προτείνει την εκ νέου εισαγωγή όλων των προγενέστερων εθνικών νομισμάτων με την παράλληλη διατήρηση του ευρώ ως νομίσματος αναφοράς.
πηγή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ

Μπορούν ή όχι να διαδηλώνουν με στολή οι ένστολοι;

Διαβάστε τρεις γνωμοδοτήσεις για το δικαίωμα στη στολή ως διαδηλωτών αστυνομικών.
1. Γνωμοδότηση Βλαχόπουλου Σπύρου Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών - Δικηγόρος.
2. Γνωμοδότηση Ματθαίου Ανδρέα Διδάκτορος Νομικής – Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο
3. Γνωμοδότηση Ρέμελη Κωνσταντίνου Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ

poasy.gr - PoliceNet

Ανατροπή στη φορολογία των ΙΧ -Θα πληρώνουμε με βάση την αξία και όχι τον κυβισμό


Ριζικές αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης της κατοχής και χρήσης Ι.Χ. αυτοκινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο, οι αξίες των Ι.Χ. θα λαμβάνονται υπόψη με βάση προκειμένου να προσδιορίζονται τα τεκμήρια διαβίωσης, ο φόρος πολυτελείας και τα τέλη κυκλοφορίας, εξέλιξη, η οποία σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ενδέχεται να οδηγήσει στην αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα αυτοκίνητα χαμηλού και μεσαίου κυβισμού και στη φορολογική ελάφρυνση των Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος οι ανατροπές στη φορολογία των Ι.Χ. αυτοκινήτων έχουν ήδη δρομολογηθεί από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

ΠΕΑΛΣ: Υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι σημαντικότερες μεταβολές που επέρχονται με το νέο νόμο 4161/2013

Σε συνέχεια της από 29-05-2013 παρέμβασής μας αναφορικά με τις δυνατότητες υπαγωγής στο Ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, των φυσικών προσώπων που βρίσκονται – χωρίς δόλο – σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων τραπεζικών οφειλών, ώστε να ρυθμίσουν τα χρέη τους και, εφ όσον πληρούνται οι ανάλογες προϋποθέσεις, να απαλλαγούν από μέρος ή και από το σύνολο των χρεών τους, σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή από τις 14-06-2013, ο νέος νόμος 4161/2013 "Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες, τροποποιήσεις στο ν. 3869/2010 και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ Α' 143/14-06-2013) που περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες (άρθρα 1-10) και τις τροποποιήσεις του νόμου 3869/2010 για τη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών (άρθρα 11-23).

Φτάνει πια με τις αδικίες των μεταθέσεων, άρθρο του Ηλία Βρέντα

Εκεί  που ''όλα'' πάνε καλά  στον κορμό της Ελληνικής  Αστυνομίας, έρχονται να κάνουν καλύτερα τα πράγματα οι μεταθέσεις. Πρώτα πρώτα οι απειροελάχιστες θέσεις για την επαρχία που καλύφθηκαν περισσότερο από ειδικές κατηγορίες και όχι από αυτούς που είχαν μόρια απόστασης και
χρόνων υπηρεσίας. Μετά οι θέσεις των νέων αρχιφυλάκων που ήταν αρκετές, με συνέπεια οι παλαιότεροι να συνεχίζουν να παραμένουν ως επί των πλείστων στην Αθήνα και να βλέπουν τη μετάθεση για τον  τόπο συμφέροντός τους σαν όνειρο θερινής νυκτός.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Κοινή Δήλωση Δ. Τσουκαλά – Γ. Μιχελογιαννάκη
όσον αφορά το ζήτημα Αστυνομικών, Δημοτικών Αστυνομικών, Εκπαιδευτικών, Υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διακηρύσσει ότι οι οργανικές θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να συρρικνωθούν κατά 6.700.
Δήθεν με το επιχείρημα ότι ο αριθμός αστυνομικών σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας είναι μεγάλος, αποσιωπούν την εγκληματικότητα, την απόγνωση των Ελλήνων από την κρίση, την έλλειψη στοιχειώδους εξοπλισμού, τον διαρκή κίνδυνο στην εργασία τους, τον πενιχρό μισθό και δημιουργούν εκφοβισμό στην ελληνική αστυνομία. Επίσης, φαίνεται ότι 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα με πιθανότητα ένα μεγάλο μέρος από αυτούς να βρεθεί εκτός εργασίας. Με την υποτιθέμενη κινητικότητα ανοίγουν δρόμο για απολύσεις σε έναν κλάδο που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα παραπάνω της ΕΛ.ΑΣ. Παρά την μείωση των κονδυλίων στην παιδεία, παρά τις μνημονιακές συγχωνεύσεις, παρά τους πενιχρούς μισθούς, παρά την παραοικονομία στην παιδεία, παρά την μη σωστή αξιολόγηση, παρά την μη επιμόρφωση, παρά τα κενά στην εκπαίδευση, παρά τα πειθαρχικά που τους ταλανίζουν, ο φόβος κινητικότητας-απόλυσης 5.000 εκπαιδευτικών απειλεί τα θεμέλια του μόνου στοιχείου που μας απέμεινε από αρχαιοτάτων χρόνων, δηλαδή του πλούτου της Ελλάδας στη γνώση και όχι μόνο.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δαφνιά Μακρυνείας Αγρινίου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αδικοχαμένου συναδέλφου μας ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Γεώργιου.