Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Δένδιας: Δεν συμφωνούμε με τα «Δουβλίνα» για το μεταναστευτικό

Στις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., την τρομοκρατία και την παράνομη μετανάστευση αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Εξόφληση δαπανών μετακίνησης στελεχών ΕΛ.ΑΣ, προγραμμάτων 'ΑΣΠΙΔΑ' και 'ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΧΕΡΣΑΙΑ', έτους 2012»

Προς: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
          2) Προϊστάμενο Επιτελείου ΕΛ.ΑΣ
              Αντιστράτηγο κ. Κων/νο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
          3) Προϊστάμενο Κλάδο Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής
              Υποστράτηγο κ. Κων/νο ΛΑΣΚΑΡΗ
          4) Διευθυντή Δ/νσης Οικονομικών Α.Ε.Α.
              Αστυν. Δ/ντη κ. Γεώργιο ΚΩΤΣΑΚΗ
          5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ 5 & 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 200/2/97α
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, οπλισμένο με τις πρόσφατες αποφάσεις του 23ου Πανελλαδικού Συνεδρίου, καλείται να συνεχίσει τον αγώνα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και των αγκυλώσεων που εξακολουθούν να καθηλώνουν στο «χθες», τόσο τον αστυνομικό οργανισμό όσο και το ανθρώπινο δυναμικό του.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Γ.Α.Δ.Θ.

 ΠΡΟΣ:
1)    Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2)    Κ. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
3)    Κ. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
4)     Κ. ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
  
                            ΚΟΙΝ.:
 
1) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
2) ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
3) ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Γ.Α.Δ.Θ. – ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Σας γνωριζουμε ότι, δυστυχώς, πολλοί συνάδελφοι των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. οι οποίοι έχουν αποσπαστεί, για εκτέλεση υπηρεσίας, στις Αστυνομικές Διευθύνσεις του Έβρου και της Δράμας, κατά τα περασμένα έτη 2012 και 2013 δεν έχουν λάβει ακόμα τις ειδικές αποζημιώσεις των εκτός έδρας, για τη μετακίνησή τους στον Έβρο.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ



                                                                                    Έδεσσα, 22 Ιανουαρίου 2014
Aριθ.Πρωτ. 04/2014                                                       
 Προς: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
 Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο  Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α  
     
     -Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας μας και στο πνεύμα αλληλεγγύης που αυτή κινείται, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με οξυμένα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν τις αστυνομικές Υπηρεσίες καθώς και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικά οι Υπηρεσίες της Διευθύνσεώς μας είναι πολλά, αλλά θα θέλαμε ιδιαίτερα να επισημάνουμε τα εξής:

Έναρξη Λειτουργίας Ιατρείου Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου



 Η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ηρακλείου είναι στην ευχάριστη θέση         να ενημερώσει τα μελή της, την έναρξη λειτουργίας του Ιατρείου στο Αστυνομικό Μέγαρο (από τετάρτη  08-01-2014). Ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης το όποιο έγινε πράξη  με την συνδρομή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρεια Κρήτης Υποστρατήγου  κ Παραβολιδάκη Εμμανουήλ.  Η λειτουργία του ιατρείου θα είναι κάθε Τετάρτη από ώρες  09.00 έως 15.00  για τους  ενεργεία  συναδέλφους και της οικογένειες τους. 

Οικονομική Κρίση. Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από μένα!! Γράφει ο Σωτ.Αθ.Μουντζούρης



Τον τελευταίο καιρό,ιδίως από τότε που ξέσπασε η κρίση στη χώρα μας,όλοι διαμαρτύρονται,κρίνουν, κατηγορούν, «δικάζουν» τους πάντες (πολιτικούς,επιχειρηματίες, ΜΜΕ κλπ) εκτός από τον εαυτό τους.
΄Ολοι φταίνε,εκτός από μας.Μέχρι χθές φωνάζαμε για να μας δώσουν κι άλλα, γιατί δεν μας έφθαναν αυτά που παίρναμε και σήμερα τους αναθεματίζουμε γιατί κακώς  ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις μας (στα δίκαια,τότε,αιτήματά μας).

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

«Οδύσσεια» για τα χαμηλά εισοδήματα η συλλογή αποδείξεων -Ποιοι κινδυνεύουν να πέσουν στην παγίδα της Εφορίας

Ακόμα και σύμφωνα με τα παραδείγματα του υπουργείου Οικονομικών θα υπάρξουν κατηγορίες φορολογούμενων που θα δυσκολευτούν να συγκεντρώσουν το αναγκαίο ποσό αποδείξεων, προκειμένου να γλιτώσουν την «καμπάνα» του 22%. Ειδικά για τα χαμηλότερα εισοδήματα, η συγκέντρωση αποδείξεων μπορεί να αποδειχθεί... Οδύσσεια, αφού πέρα από το «ψαλίδισμα» των αποδείξεων για τρόφιμα και καύσιμα, μεγάλες ανελαστικές δαπάνες εξακολουθούν να μην μετράνε στην εφορία.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία»

Αθήνα 23 Ιανουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 314/2/28
Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 Αγρίνιο,  23 Ιανουαρίου 2014
Αριθ. Πρωτ.: 7/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Αγαπητοί συνάδελφοι – ες
Στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας και λειτουργίας Ψηφιακής – Δανειστικής βιβλιοθήκης, στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, η Ένωσή μας προσκαλεί

Monika Berg :Περί Τσακαλιών και Καμηλοπαρδάλεων


Monika Berg ©προσωπικό αρχείοΟ ρατσισμός και η ακροδεξιά βία έχουν γίνει και στην Ελλάδα καθημερινό φαινόμενο. Ειδικά στα σχολεία έχουν αυξηθεί οι εκδηλώσεις βίας λόγω ακροδεξιών ή ρατσιστικών πεποιθήσεων. Για να βοηθήσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, το γραφείο του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Αθήνα διοργάνωσε ένα σεμινάριο Επικοινωνίας Δίχως Βία. Η Monika Berg, κάτοικος Αθηνών, συμμετείχε σε αυτό. 

ΣΚΑ ΞΑΝΘΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ξάνθη 21 Ιανουαρίου 2014

ANAKΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες-συνάδελφοι,


Σας καλούμε στην 27η τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τηνΠαρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 17:00 στο Εργατικό κέντρο Ξάνθης.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Να σεβαστεί την απόφαση η Κυβέρνηση.

«Θα το κάνουμε (θα επιστρέψουμε τις περικοπές) αν υποχρεωθούμε αλλά θα πρέπει να βρούμε ισοδύναμα δημοσιονομικά μέτρα, μόνιμου χαρακτήρα». Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους FINANCIAL TIMES
Αλυσιδωτές αντιδράσεις, εκρήξεις και πυροδότηση του κοινωνικού αυτοματισμού (όπως η παραπάνω δήλωση) αναμένεται να προκαλέσει  η τελεσίδικη απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ ,να αποδεχθεί την αίτηση ακύρωσης της ΠΟΑΣΥ κατά της Υπουργικής απόφασης της 14-11-2012 που είχε εκδοθεί κατ εξουσιοδότηση του  Ν.4093/2012 και με την οποία ρυθμίστηκε σε δόσεις

Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης : Οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εκτελούνται άμεσα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(Τι ισχύει έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ για τα μέλη μας;)
Το ένστολο συνδικαλιστικό κίνημα και συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η γνωστή Π.Ο.ΑΣ.Υ., έπειτα από τις άδικες-αντισυνταγματικές περικοπές που επέφερε το τελευταίο Μνημόνιο, ο Νόμος 4093/2012 (200 σελίδες νόμος σε 1 άρθρο), προσέφυγε δικαστικά

Ζητά ενίσχυση των υπηρεσιών η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων

-Με επιστολή που εστάλη σε όλους του Δημάρχους, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων τονίζει τα μεγάλα ποσοστά ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα αστυνομικά τμήματα των κυκλάδων και του Ν.Αιγαίου γενικότερα.Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής ... ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Πανικός στο οικονομικό επιτελείο: Κόστος 1 δισ. από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τους ένστολους

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση με τις περικοπές των ενστόλων, καθώς, οι αποφάσεις του ΣτΕ βάζουν στην «πρίζα» την κυβέρνηση. Μπορεί σε πρώτη φάση από το οικονομικό επιτελείο να επέλεξαν να μην σχολιάσουν την απόφαση, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα πολύ νωρίτερα από ότι υπολόγιζαν.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Παράταση ενός μήνα για τις αιτήσεις προστασίας της α' κατοικίας από τους πλειστηριασμούς -Ποιοι μπορεί να ενταχθούν στη ρύθμιση

Παράταση ενός μήνα για τις αιτήσεις προστασίας της α' κατοικίας από τους πλειστηριασμούς -Ποιοι μπορεί να ενταχθούν στη ρύθμιση Eως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα δέχονται οι τράπεζες, από τους πελάτες τους, υπεύθυνες δηλώσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας τους από πλειστηριασμό, καθώς, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, μετά από σχετικό αίτημα, έδωσε παράταση ενός μήνα.

«Παράθυρο» διορθωτικών κινήσεων για τους ένστολους από το ΣτΕ -Ποιες είναι οι επίμαχες περικοπές [λίστα]

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ουσιαστικά έκρινε θετικά επί των ομαδικών προσφυγών ενώσεων στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών, περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους στη κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.
Η μόνη θετική εξέλιξη για το οικονομικό επιτελείο είναι ότι η απόφαση θα αφήνει, σύμφωνα με πληροφορίες, περιθώρια διορθωτικών κινήσεων, έτσι ώστε να μην ανατραπεί εκ βάθρων η μισθολογική πολιτική για τους

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Το ΣτΕ δικαιώνει τους ένστολους

Με μία απόφαση ασυνήθιστη για την τελευταία τριετία της μνημονιακής λιτότητας, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ), σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ.), που έγιναν σε εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) αντιμετωπίζουν

Μείζων εμπλοκή -Η Τρόικα απορρίπτει τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών

Σκληρή στάση επιμένει να κρατά η Τρόικα σε όλα τα θέματα, έχοντας τις «πλάτες» του Βερολίνου. Έχοντας ήδη αναβληθεί η επιστροφή των επικεφαλής για μετά τις 27 του μήνα, το οικονομικό επιτελείο δεν κρύβει τη δυσφορία του για την απόρριψη όλων των ισοδύναμων που έχει προτείνει για τη κάλυψη του «κενού» που άφησαν ο νέος Φόρος Ακινήτων και η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση και πλέον φουντώνει η συζήτηση για το εάν τελικά είναι αρκετός ο χρόνος έως το EUROGROUP της 17ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «καρατομεί» την Ελληνική Αστυνομία, Άρθρο του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου

Η  πρόσφατη επιχείρηση ξεπουλήματος της ΓΑΔΑ και άλλων ιστορικών κτιρίων της Ελληνικής Αστυνομίας – που ευτυχώς απετράπη με την συμβολή του μεγάλου δικαστικού ήθους του Συμβουλίου της Επικρατείας – έδωσε το προμήνυμα για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελληνική Αστυνομία, που καλείται και αυτή να καταβάλλει υψηλό  φόρο αίματος στον Μινώταυρο του φοβερού Μνημονίου. Πρόσφατα αποφασίστηκε λοιπόν το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως

Νέα προκλητική δίωξη εις βάρος της Σταυρούλας Τζατζανά Για τα γεγονότα της Σχολής Αστυφυλάκων, παρά την πανηγυρική της δικαίωση

Στο «εδώλιο» του κατηγορουμένου, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, καλείται να καθίσει η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νομού Ροδόπης, κ. Σταυρούλα Τζατζανά, απολογούμενη εκ νέου για τη συμμετοχή της στη διαμαρτυρία της 4ης Αυγούστου 2012 έξω από τις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Η πειθαρχική δίωξη, που

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Υπενθύμιση για τις Κατατακτήριες Εξετάσεις και προτάσεις για τους πτυχιούχους αστυνομικούς – προσωπικό ειδικών καθηκόντων από τη Σ.Κ.Α.Υ.

Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης σας υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με την υπ αριθ’ Φ1/192329/Β3 από 13/12/2013 ΦΕΚ-Β 3185-16/12/2013 Υπουργική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (δείτε την και κατεβάστε την εδώ) ξεκίνησε, από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις Κατατακτήριες Εξετάσεις για όλα τα Τμήματα

«Παροχή υπηρεσιών προς τρίτους»

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 400/4/8α
Προς: Τον Διευθυντή της Δ/νσης Οργάνωσης – Νομοθεσίας
Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δημήτριο ΜΑΣΣΕΛΟ
Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
2) Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α.
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
3) Προϊστάμενο του Κλάδου Τάξης Α.Ε.Α.

Υπαγωγή Αστυνομικών μονίμου διαθεσιμότητας στις περί αναπήρων διατάξεις ατέλειας»

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 302/10/15
Προς: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης

ΜΤΣ- ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΑΑΣ !

AΡΘΡΟ ΤΟΥ WWW.ONALERT.GR
Το ναυάγιο του ΜΤΣ είναι όπως αποκαλύπτεται από αλληλογραφία του υπουργείου Οικονομικών οριστικό και τα περί διάσωσης που έλεγαν πριν λίγους μήνες οι κυβερνώντες αποδεικνύονται “φούμαρα”.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ »

Ηράκλειο 16 Ιανουαρίου   2014
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:                                                                        
α) Α,Δ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
β)  ΑΠΑΝΤΑ Α.Τ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Η Ένωσή μας σε συνεργασία με τον ΙΡΑ  Ηρακλείου και  την Α.Δ. Ηράκλειου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία με την κινητή μονάδα Βενιζέλειου Νοσοκομείου  για την Τράπεζα αίματος της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου




Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που κυριαρχούν στον Νότο της Ευρώπης -Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, αλλά και η διαφαινόμενη οικονομική θύελλα που αναμένεται να σαρώσει σύντομα τη Γαλλία έδωσαν το έναυσμα σε χρήστες του twitter να δημιουργήσουν το νέο 20ευρω της ΕΕ.

Πηγή: Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/139153#ixzz2qh909vwT

Μείζων εμπλοκή -Η Τρόικα απορρίπτει τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών

Σκληρή στάση επιμένει να κρατά η Τρόικα σε όλα τα θέματα, έχοντας τις «πλάτες» του Βερολίνου. Έχοντας ήδη αναβληθεί η επιστροφή των επικεφαλής για μετά τις 27 του μήνα, το οικονομικό επιτελείο δεν κρύβει τη δυσφορία του για την απόρριψη όλων των ισοδύναμων που έχει προτείνει για τη κάλυψη του «κενού» που άφησαν ο νέος Φόρος Ακινήτων και η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση και πλέον φουντώνει η συζήτηση για το εάν τελικά είναι αρκετός ο χρόνος έως το EUROGROUP της 17ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Σ. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ: "Παλεύουμε μόνοι μας και καταντάμε γραφικοί…"

Πάει… σύννεφο η κοροϊδία με το θέμα της αστυνόμευσης στην Αχαΐα και την Πάτρα ειδικότερα. Κι αυτό, το επιβεβαιώνει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας, με δηλώσεις του στον «Κόσμο», με αφορμή το σημερινό ρεπορτάζ για την ασυγκράτητη μείωση του ένστολου προσωπικού λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης στην οποία οδηγούν τα μέτρα της τρόικας. 

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

στα 691 το πλεονασμα....

  Πρωτογενές πλεόνασμα που διαμορφώνεται στα 691 εκατ. ευρώ, υστέρηση στα καθαρά έσοδα, λόγω των μειωμένων εσόδων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και λιγότερες πρωτογενείς δαπάνες σε σχέση με το 2012, είναι τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Φρένο Στουρνάρα στα σενάρια για ονομαστικό κούρεμα του χρέους

Τέλος στα σενάρια περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους από το δημόσιο τομέα, έβαλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει καλύψει το 80% του δρόμου για την προσαρμογή και συνέστησε λίγη ακόμα υπομονή.Ακόμη ο Γιάννης Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, υπό την αίρεση, όμως, του περιορισμού της

" Η ΓΑΔΑ είναι η δική μας Ακρόπολη... ", του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου

Επιστολή του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου για την επτυχή έκβαση αναφορικά με το ξεπούλημα της ΓΑΔΑ την οποία τιτλοφορεί: " Δεν υπάρχουν χαμένες μάχες, αλλά μάχες παραιτημένες !!! Ηθική δικαίωση απο το Συμβούλιο της Επικρατείας " (αναδημοσιευση απο bloko.gr) 

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τέλος στην ανοχή της καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων", των Β. Αλυμάρα και Γ.Παππά

Το θέμα διαχρονικά στην Ελλάδα δεν είναι η ψήφιση καλών νόμων, αλλά η εφαρμογή τους, ή η καταστρατήγηση τους από αυτούς που τους ψηφίζουν. Καλύτερη αποδειξη από το ΠΔ για τον προγραμματισμο υπηρεσιών των αστυνομικών δεν υπάρχει. Προς επίρρωση του διευθυντικού δικαιώματος στην αυθαιρεσία ο πίνακας ανακοινώσεων και το κείμενο καταγγελία των δύο μελών της

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Αυξάνονται οι κρατήσεις σε όλες τις συντάξεις

Λιγότερα χρήματα θα παίρνουν στο χέρι οι συνταξιούχοι από τον ερχόμενο μήνα, καθώς έρχονται αυξήσεις- σοκ στις κρατήσεις σε όλες τις συντάξεις. Οι μειώσεις είναι αποτέλεσμα του νέου τρόπου υπολογισμού της παρακράτησης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ), εξαιτίας του οποίου θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται ακόμη περισσότερο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι.
Οι μειώσεις θα κυμαίνονται από 27 έως 200 ευρώ το μήνα, ενώ για το Φεβρουαρίου το ποσό θα είναι διπλάσιο, καθώς το νέο σύστημα

«Κόβουν» από 27 έως 200 ευρώ το μήνα σε 1.000.000 συνταξιούχους

Εξαιτίας του νέου συστήματος υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) - Από 2,8% έως 7,5% οι νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
Αυξήσεις από 27 έως και 200 ευρώ, στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων,

ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ Γ.Α.Δ.Θ.

ΠΡΟΣ: 
1)     Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2)     Κ. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
3)     Κ. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
                                    ΚΟΙΝ.:
1) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
2) ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΜΑ: ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ Γ.Α.Δ.Θ.
Η Ένωσή μας μέσα στα πλαίσια της άσκησης των συνδικαλιστικών καθηκόντων και βάσει του Ν. 1264/1982 και του Καταστατικού της οφείλει να καταγγέλλει οτιδήποτε παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της, υποβαθμίζει την εργασιακή ποιότητα ζωής τους και αποτελεί κίνδυνο της σωματικής και ψυχολογικής ακεραιότητας όλων των Αστυνομικών.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βάρης κόβει την Πρωτοχρονιάτική του πίτα !!!


Την Πέμπτη 16/01/2014 και ώρα 21:00΄τοΑστυνομικό Τμήμα Βάρης θα παραθέσει στο Κτήμα Μπραϊμιώτη στο Κορωπί, ανοιχτή εκδήλωση με ζωντανή μουσική με σκοπό την κοπή την πρωτοχρονιάτικης του πίτας. 

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Βήμα-βήμα πώς γίνεται η ρύθμιση ενήμερων δανείων -Εξετάζεται παράταση του προγράμματος για ένα εξάμηνο ακόμη

Aνοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση έξι μηνών στο πρόγραμμα που λήγει στις 15 Ιανουαρίου και αφορά τη ρύθμιση οφειλών ενήμερων δανειοληπτών. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Ενώσεις καταναλωτών, παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για δανειολήπτες με εισόδημα έως 15.000 ευρώ, δεν αξιοποιήθηκε ιδιαίτερα από αυτούς.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

-ΘΕΜΑ: «Συγκεντρώσεις Αστυνομικού Προσωπικού»
Σχετ: Η υπ’ αρίθ. 7010/7/1 από 24-09-2010 Εγκύκλιος Διαταγή κ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.
Κ. Διοικητά
Σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις συγκεντρώσεις Αστυνομικού προσωπικού.

Δυναμική Αντίδραση για την γραφειοκρατία στην ΕΛ.ΑΣ., Άρθρο του Νίκου Κορομηλά

Άρθρο του ΚΟΡΟΜΗΛΑ Νικόλαου,
Η Δυναμική Αντίδραση για την γραφειοκρατία στην ΕΛ.ΑΣ.
Εν έτει 2014, στην Ελλάδα των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που επιβάλλονται από το μνημόνιο, έτσι όπως τουλάχιστον μας λένε, δυστυχώς ακόμη και σήμερα μιλάμε στην Ελληνική Αστυνομία για χειρόγραφα Βιβλία Υπηρεσίας και όχι μόνο. 

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΑΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ : «Ενίσχυση της Α.Δ. Λασιθίου στις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2014.»

Αξιότιμοι κύριοι,
Ως συνδικαλιστικό όργανο, εδώ και καιρό έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας, σχετικά με τη σοβαρότατη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού που υπάρχει στην Α.Δ. Λασιθίου σε σχέση με την προβλεπόμενη οργανική δύναμη. Οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γ.Α.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



  
Όπως γνωρίζεται, σε λίγες ημέρες θα συνεδριάσει το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων Α.Ε.Α., προκειμένου να αποφασίσει τον αριθμό αστυνομικών, με οργανική θέση Αστυφύλακα και Αρχιφύλακα-Ανθυπαστυνόμου, με τον οποίο θα ενισχυθούν οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με τις τακτικές μεταθέσεις κατά το φετινό έτος  2014.

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ –ΑΤΤΙΚΗΣ



       

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών-Αττικής/ΙΡΑ, σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση των 35 χρόνων από της ιδρύσεως της Τοπικής μας Διοίκησης και της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17-1-2014 και ώρα 18.30' στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, οδός Πανεπιστημίου 52, Αθήνα.

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας: Αυτά είναι τα τρία σενάρια για το χρέος της Ελλάδας

Για το μέλλον της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους παρουσιάζει μελέτη ένα από τα πιο επικριτικά προς την Ελλάδα οικονομικά Ινστιτούτα, αυτό της Γερμανικής Οικονομίας, το οποίο παραθέτει τρία σενάρια για την βιωσιμότητα του χρέους, χωρίς να αποκλείει ένα νέο «κούρεμα».

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ιρλανδικό μοντέλο για τη ρύθμιση των δανείων-1.000 ευρώ για διαβίωση και τα υπόλοιπα δόση

Προς την υιοθέτηση του «ιρλανδικού μοντέλου» για τις οικογένειες υπό δανεισμό προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με την ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Ανάπτυξης και την ΕΛΣΤΑΤ να έχουν καταλήξει στη λίστα και τα ποσά των αποδεκτών δαπανών διαβίωσης που θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης για τη ρύθμιση των δανείων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» η κυβέρνηση βάζει τον πήχη των

Το επιχειρησιακό σχέδιο της εν’ λόγω διαταγής δε πρόκειται να το σχολιάσουμε......

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λάρισα 6 Ιανουαρίου 2014
Π Ρ Ο Σ : Διευθυντή Α.Δ. Λάρισας
Κ Ο Ι Ν : 1) Αρχηγείο Ελ. Αστυνομίας ( Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
2) Γ.Α.Δ.Π.Θ.

Κύριε Διευθυντά,
Από την ερχόμενη Τρίτη 7-1-2014 θα εισαχθεί για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κρατούμενος ειδικής κατηγορίας.

Αλήθεια και μόνο Αλήθεια», του Αλέξανδρου Σφελινιώτη


Με έκπληξη διάβασα όπως και πολλοί συνάδερφοι την 5/1/2014 στο bloko.gr άρθρο με τίτλο: «Η  ΣΕΑΘ  ζητά  εξηγήσεις  και  διευκρινήσεις  από  την  ΠΟΑΣΥ»  σχετικά  με  ένα  σχόλιο  του συντάκτη της  στήλης  ‘’εκΚΕΝΤΡΙΚος’’   στο  τελευταίο  τεύχος  της  εφημερίδας  της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ‘’Νέα Αστυνομία’’ .

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

-ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
<<ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ>>
Σχετικά με  ερωτήματα που τέθηκαν από μέλη μας περί της  αναζήτησης –επιστροφής   του σχετικού ποσού για «εισφορά αλληλεγγύης» από το έτος 2010  μέχρι και σήμερα,  σας παρέχουμε τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

Πήραν λιγότερα χρήματα οι στρατιωτικοί ! Που οφείλεται η νέα μείωση μισθού

Περίμεναν οι στρατιωτικοί να μπει η Μισθοδοσία πριν τα Χριστούγεννα, αλλά μάταια. Όταν όμως κατατέθηκε το απόγευμα της 24 ης Δεκεμβρίου έπαθαν ψυχρολουσία βλέποντας ότι μπήκε μισθός μικρότερος από αυτόν που μπήκε τον προηγούμενο μήνα! Και αναζητούσαν το λόγο καθώς τους υποσχέθηκαν και αύξηση 50 ευρώ από το πλεόνασμα... Που οφείλεται η νέα μείωση; Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας Ηλίας Νατσιούλας με άρθρο του εξηγεί

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

“Βόμβα” από το Συμβούλιο της Επικρατείας - Βάζει “φρένο” στις μειώσεις των εφάπαξ μετά από προσφυγή λιμενικών

- Απόφαση για το ταμείο αρωγής Λιμενικού Σώματος αποτελεί πιλότο για το Δημόσιο και άλλα 20 ταμεία
- Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα ταμεία που δεν επιχορηγούνται από το κράτος δεν μπορούν να δίνουν μικρότερο εφάπαξ από αυτό που αναλογεί στις εισφορές των εργαζομένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ένωσης Αλεξανδρούπολης Σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης 2%

-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Αλεξανδρούπολη , 03 Ιανουαρίου 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης 2%
ΠΡΟΣ: Μέλη μας
Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ύψους 2% του άρθρου 38 του Ν. 3986/2011 και τις αιτήσεις διακοπής παραγραφής σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Μέσα στο βαρύ πένθος…ένα μεγάλο Ευχαριστώ…

ΑΘΗΝΑ:Βράδυ 25ης Νοεμβρίου ,της Αγίας Αικατερίνης ,κάπου στην Αττική Οδό ….
O Eιδικός Φρουρός Κωνσταντίνος Κατσανίδης χάνει τον έλεγχο της μηχανής του και βρίσκεται τραυματισμένος στην άσφαλτο…
Ο 25χρονος  μεταφέρεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και η μάχη του για να κρατηθεί στη ζωή μόλις ξεκινά…
Οι γιατροί ενημερώνουν απο την πρώτη στιγμή την οικογένεια του για τη σοβαρότητα της κατάστασης.Κανένας δε φεύγει απο το πλευρό του ούτε για ένα λεπτό..Είναι  όλοι εκεί  ,ελπίζουν και προσεύχονται …
14η ημέρα :Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά…Ο Ειδικός Φρουρός Κωνσταντίνος Κατσανίδης δεν τα κατάφερε…

Ιδιωτικά ΚΨΜ - Προς μονοπώλιο που προκαλεί αντιδράσεις αυξήσεις και υποψίες

Η έλευση της πολυαναμενόμενης ανάπτυξης θα έρθει και μέσω ΚΨΜ. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή υποστήριξε ότι «η ανάθεση των κυλικείων των στρατιωτικών Μονάδων σε ιδιώτες θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» και, ταυτόχρονα, θα αποδεσμεύσει οπλίτες ώστε να είναι απρόσκοπτη η ενασχόληση τους με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, προβάλλει το υπουργείο Εθνικής 'Άμυνας για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης ΚΨΜ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΒΟΕΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα τέκνα των στελεχών που έχουν ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από το ΜΤΣ (BOEA), τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτησή τους το μήνα Οκτώβριο του έτους 2013, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο Ταμείο,

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ,ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, από κοινού με την Ένωση Αξιωματικών Θεσσαλίας, η βράβευση των επιτυχόντων παιδιών των μελών μας, που εισήχθησαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές. Στην ίδια εκδήλωση

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014
Εκτάκτως αυτή την Παρασκευή το «Παρασκήνιο» δίνει το σύνθημα...
"ΜΑΡΣ"
Ένα ειδικό ένθετο για τα περήφανα στελέχη -γυναίκες και άντρες- των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟ Απόφαση - βόμβα: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στους δικαστικούς

«Βόμβα» για τα κρατικά ταμεία αποτελεί η προκλητική απόφαση που εξέδωσε το Μισθοδικείο το οποίο από τη μια έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των δικαστικών και από την άλλη αναγνωρίζει και αφορολόγητο στις αποδοχές τους, όπως συμβαίνει και με τους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι το Μισθοδικείο απαρτίζεται από 3 δικαστές, 3 καθηγητές ΑΕΙ και 3 δικηγόρους, ουσιαστικά δηλαδή δικαστές αποφασίζουν για τις αποδοχές τους.

Ευγνωμοσύνη για την τεράστια προσφορά της Αστυνομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 1 Ιανουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αντάλλαξε ευχές με αστυνομικούς της Κέρκυρας

Μήνυμα για το νέο έτος του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Φίλες και φίλοι

Συμπληρώθηκαν φέτος 25 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων συνδικαλιστικών ργανώσεων αστυνομικών στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων προχώρησε στην έκδοση του Ημερολογίου 2014, σε ένδειξη σεβασμού προς όλους εκείνους που αγωνίστηκαν τα δίσεκτα χρόνια της παρανομίας «για να γυρίσει ο ήλιος...», αλλά και σε εκείνους που πήραν τη σκυτάλη στη συνέχεια, για να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα του αγώνα.

Ο μητροπολίτης Πατρών τίμησε δύο αστυνομικούς

altΤους αστυνομικούς Κωνσταντίνο Πατέντα καί τόν Ανδρέα Κάππο που έσωσαν παιδί 17 μηνών από πνιγμό, τίμησε χθες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος , στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μητρόπολης.