Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τα μελη της Α Σ Κ Α σας ευχονται


ΑΣΠΑ Αυτόκλητοι Συνδικαλιστές - Σωτήρες

Ζούμε σε μια εποχή πολιτικής ρευστότητας και δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η αντιδεοντολογία και ο λαϊκισμός έχoυν προσχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και στο συνδικάτο μας. Το άρθρο 10 του καταστατικού της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι τα μέλη του Σωματείου έχουν την υποχρέωση, να συμμορφώνονται στις διατάξεις του καταστατικού, και να μην ενεργούν μεμονωμένα για ζητήματα ειδικά ή γενικά  της Ένωσης χωρίς την συγκατάθεση του Δ.Σ. αυτής. Η διάταξη αυτή το μόνο που εξυπηρετεί και διασφαλίζει είναι την ενότητα και την

Κατάθεση αγωγών από τα μέλη της Ένωσής μας για την Απόφαση ΣτΕ

 Συνάδελφοι,
  Η διεκδίκηση του υπολοίπου ποσού των αναδρομικών μέσω αγωγών, εξατομικευμένα, μέσω των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας είναι πλέον μονόδρομος. Η Ε.Α.Υ.Θ. θα ξεκινήσει τη διαδικασία κατάθεσης αγωγών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για το ανωτέρω ζήτημα.

    Η Ένωση ήρθε σε συμφωνία το εξειδικευμένο γραφείο του δικηγόρου κ. Θάνου ΧΑΡΙΣΤΟΥ, ο οποίος πρότεινε: α) αμοιβή 32 ευρώ από κάθε συνάδελφο που καλύπτει και την έφεση που θα χρειαστεί ενδεχομένως και β) με την προϋπόθεση ποσοστό 2% επί του επιδικασθέν ποσού έξτρα αμοιβή, όταν θα γίνει η τελεσιδικία της υπόθεσης.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

                                    ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ 
                                          ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Σ.Υ.
                                 Αθήνα 30 Δεκεμβρίου 2014
                                                        
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’3428/19-12-2014 η 6500/1/21 κοινή υπουργική απόφαση με θέμα «Εκπαίδευση δημοτικών αστυνομικών Ελληνικής Αστυνομίας». Από τα οριζόμενα σε αυτήν προκύπτει πως σκοπός της εκπαίδευσης είναι να αναπτύξει τις ψυχικές, πνευματικές και σωματικές ικανότητες των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών και να δώσει σε αυτούς την πρόσθετη επαγγελματική κατάρτιση που είναι αναγκαία για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.
Επίσης στα οριζόμενα στην απόφαση προς διδαχή μαθήματα υπάρχουν κάποια που έρχονται σε αντίθεση με τους σκοπούς και τους λόγους για τους οποίους μετατάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς τα μαθήματα αυτά διδάσκονται μόνο στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορούν πρακτικές που εφαρμόζονται μόνο από αυτό.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την εμμονή ορισμένων Κυβερνώντων και Αξιωματικών του Σώματος να εκπαιδεύσουν και κατ’ επέκταση να αναθέσουν καθήκοντα στους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που δεν συνάδουν με τη φύση των αρμοδιοτήτων της  καταργηθείσας Δημοτικής Αστυνομίας.
Η τακτική αυτή είναι ακατανόητη εκτός και αν στόχος είναι η εξομοίωση και πλήρη ένταξη των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται εις βάρος της λειτουργίας του Σώματος ακόμα και εις βάρος των ήδη υπηρετούντων σε αυτό.
Η παραπάνω διαπίστωση δεν οφείλεται σε καχυποψία, απλώς το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί και δεν επιθυμούμε να το βιώσουμε για μία ακόμη φορά.
                                  Τα μέλη της Α.Σ.Κ.Α. στο Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
  


.


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΑΠΗΣ, ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Α.ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΤΩΛΙΑΣ.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

10 χρόνια από τη δολοφονία Αμανατίδη

Το σωματείο των ειδικών φρουρών δεν ξεχνά τους νεκρούς του, ειδικά όταν πρόκειται για τους πρώτους που έσπεσαν πάνω πάνω στο καθήκον και για τον οποίο δόθηκε μια πραγματική εσωτερική και δικαστική μάχη, ώστε να χαρακτηριστεί ως θύμα τρομοκρατικής ενέργειας και όχι ενός  ξεκαθαρίσματος λογαριασμός, όπως άστοχα και άφρονα έσπευσε να χαρακτηρίσει τη δολοφονία η τότε φυσική και πολιτική ηγεσία.  

Ολες οι αλλαγές στη φορολογία για το 2015 -Οι φόροι που αυξάνονται και αυτοί που πέφτουν

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την είσοδο του 2015 το οποίο, πέραν όλων των άλλων, θα φέρει και αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Ο νέος χρόνος φέρνει συγκεκριμένα 12 αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, εκ των οποίων οι πέντε είναι θετικές, αφού συνδέονται με ελαφρύνσεις και απλοποιήσεις διαδικασιών.
Εισφορά αλληλεγγύης
Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι η μείωση  της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που καταβάλλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση στο μηνιαίο εισόδημα

Επιδικάστηκαν σε αστυνομικό 50.000 ευρώ γιατί δεν του είχε δοθεί αλεξίσφαιρο

Το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών σε αστυνομικό που πυροβολήθηκε από Αλβανό κακοποιό, για ηθική βλάβη καθώς δεν του είχε χορηγηθεί  αλεξίσφαιρο γιλέκο από την υπηρεσία του.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΜΕΡΙΚΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ – ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.

Η παρακάτω πρόταση κατατέθηκε από τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών της ΠΟΑΣΥ Αντώνη ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ κατά τις εργασίες του 24ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ και αποτελεί πρόταση του ιδίου καθώς και του Αντιπροσώπου της ΕΑΥ Σερρών κ. Αχιλλέα ΡΙΖΟ.
Η Α.Σ.Κ.Α. την υιοθετεί, καθώς όπως αιτιολογήθηκε και στις εργασίες του συνεδρίου μας δεν αποτελεί πρόταση νέου βαθμολογίου,  αλλά μια μερική προσαρμογή στο υπάρχον σε εναρμόνιση με το βαθμολόγιο των ενόπλων δυνάμεων. Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα σύνταξης εμπεριστατωμένης πρότασης που θα δίνει όραμα στους νέους συναδέλφους και θα αμβλύνει τις όποιες ανισότητες- αδικίες παρατηρείται σε σχέση με το βαθμολόγιο των ενόπλων δυνάμεων, την οποία η αρμόδια επιτροπή της ΠΟΑΣΥ θα πρέπει να επεξεργαστεί και να καταθέσει.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟiΝΩΝΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

                                            
                                    ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ 
                                          ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Σ.Υ.
                                  Αθήνα 23 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσιεύθηκε στο 3379/16-12-2014 ΦΕΚ η αποδοχή της δωρεάς από το Ελληνικό Δημόσιο του νέου τηλεπικοινωνιακού συστήματος τύπου TETRA για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική(Γ.Α.Δ.Α.)από την εταιρεία Lamas Pinto Consultants Corporation, με έδρα τη Νέα Υόρκη,ύψους 25.000.ΟΟΟ ΕΥΡΩ.
Επίσης στο ίδιο ΦΕΚ το Ελληνικό Δημόσιο αποδέχθηκε  τη δωρεάν παροχή από την κατασκευάστρια εταιρεία “Sepura plc” του Εθνικού Κώδικα (κλειδιών κρυπτογράφησης), των αδειών χρήσης τη συντήρηση και την υποστήριξη του ανωτέρω δωρούμενου συστήματος για έναν χρόνο αξίας 2.200.000ΕΥΡΩ.
Μετά το πέρας του ενός έτους θα υπάρξει ανοιχτός διαγωνισμός για την περαιτέρω συντήρηση του συστήματος.
Από τα άνω και από τις δηλώσεις του Υπουργού κ.ΚΙΚΙΛΙΑ συνειδητοποιούμε άπαντες πως εντός του 2015 θα αποκτήσει ασφαλές σύστημα επικοινωνίας μόνο η Γ.Α.Δ.Α.
Για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν υπήρξε καμία αναφορά ούτε κάποια χρονική πρόβλεψη σχετικά με το πότε θα υπάρξει αντίστοιχο σύστημα, κάτι το οποίο έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους υπηρετούντες  εκτός Γ.Α.Δ.Α. Αστυνομικούς που διαπιστώνουν πως αν και έχουν παρέλθει 10 χρόνια μετά την Ολυμπιάδα εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται στο θέμα των τηλεπικοινωνιών ως Αστυνομικοί 2ης κατηγορίας σε σχέση με αυτών της Αττικής.
Επίσης  τα γεγονός πως η δωρεά του συστήματος δεν προήλθε από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά από μία άλλη καθώς και το ύψος της δωρεάς 25.000.000 ΕΥΡΩ, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τα τυχόν οφέλη στα οποία   αποσκοπεί η δωρήτρια εταιρεία.
Συνεπεία των άνω καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση και την Πολιτική  μας ηγεσία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου χωρίς χρονοτριβή και με διαφανείς διαδικασίες να  εξευρεθεί  η καταλληλότερη εταιρεία που θα αναλάβει τις τηλεπικοινωνίες  της Ελληνικής Αστυνομίας συνολικά για όλη την Ελλάδα και όχι μεμονωμένα για μία μόνο περιοχή.
Η υιοθέτηση της πρότασής μας θα σημάνει πως για τους Κυβερνώντες αντιμετωπίζονται όλοι οι Αστυνομικοί όπου και να υπηρετούν με τα ίδια μέτρα και σταθμά  και θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον Έλληνα Αστυνομικό ανά την Επικράτεια να επιτελέσει στο έπακρο το λειτούργημά του προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Τα μέλη της Α.Σ.Κ.Α. στο Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Χρήσιμες συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια της οικίας μας

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή το γεγονός ότι το διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια της οικίας.

Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας.
Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
Ενεργοποιείστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας
Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το «100» ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας.
Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το «100» ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.
πηγη:http://www.astynomia.gr/

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ:Aξιοποίηση πρώην Δημοτικών Αστυνομικών κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς

                                                                                                     Θεσσαλονίκη, 20-12-2014
Από: Αλέξανδρο Π.  ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗ
         Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Προς: 1.κ.Πρόεδρο Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
           2. Μέλη Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κοινοποίηση: Μέλη Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Θέμα: ‘’Aξιοποίηση πρώην Δημοτικών Αστυνομικών κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς’’

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζουμε από το καλοκαίρι του 2014 τοποθετήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία 1500 περίπου πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί και κατανεμήθηκαν σε διάφορες Υπηρεσίες ανά την Ελλάδα. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί κάποιος Νομοθετική Διάταξη που να προσδιορίζει τα ακριβή καθήκοντά τους με αποτέλεσμα ο κάθε διοικητής να τους χρησιμοποιεί όπως αυτός κρίνει.Σημειώνεται πως η  πλειονότητα των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών κατά την θητεία τους στους Δήμους και ειδικά στους μεγάλους πληθυσμιακά, χρησιμοποιήθηκαν σε τροχονομικά καθήκοντα.
Δεδομένου πως  στην εορταστική περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς είναι αυξημένες οι υπηρεσιακές ανάγκες στις Υπηρεσίες Τροχαίας, παρακαλώ όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο να προταθεί   στη Διεύθυνσης Τροχαίας του Α.Ε.Α. να εκδοθεί κάποια διαταγή για διάθεση όλων ή μεγάλου αριθμού πρώην Δημοτικών Αστυνομικών σε Υπηρεσίες Τροχαίας για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιηθεί  αυτή η ειδική κατηγορία προσωπικού και θα προκύψει όφελος για ομαλή έκβαση των μέτρων τροχαίας σε όλη την Επικράτεια.      

Συνεπεία των όσων σας προαναφέρω σας καλώ να προβείτε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες.


Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσκληση σε Γενικό Συμβούλιο την 23-12-2014

 Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,
 Απομένουν σχεδόν δέκα ημέρες μέχρι την εκπνοή του έτους και την καταληκτική ημερομηνία της 31/12/2014, κατά την οποία ο ασφαλιστικός μας φορέας, το ΤΕΑΠΑΣΑ, σύμφωνα με το άρθρο 220 του Ν. 4281/14 θα ενταχθεί στο ΕΤΕΑ ή θα μετατραπεί σε επαγγελματικό

ποασυ ποαξια

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: Τον Πρωθυπουργό της Χώρας
 κ. Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε εκ νέου, προσωπικά σε σας για ένα θέμα το οποίο ήδη γνωρίζετε και πιστεύουμε ότι σας απασχολεί εντόνως μέσα στα τόσα άλλα καίριας σημασίας ζητήματα που καλείστε να

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ανοιχτή Επιστολή προς τους κ.κ. Βουλευτές για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία

κ.κ. Βουλευτές,
Με την παρούσα επιθυμούμε να σας καταστήσουμε κοινωνούς της έντονης αγανάκτησης που μας προκαλεί η συνεχιζόμενη απαξιωτική αντιμετώπιση των ασφαλιστικών μας φορέων και αντανακλά αρνητικά στο πιο πολύτιμο δυναμικό του Δημόσιου Τομέα, αυτό των Σωμάτων Ασφαλείας και των χιλιάδων ασφαλισμένων αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών εν ενεργεία και

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ανακατανομή προσωπικού και κίνητρα στους Αστυνομικούς του πεζοδρομίου!

Α.Σ.Π.Αστυνομικών Θεσ/νίκηςΜε αφορμή την τεράστια έλλειψη έμψυχου αστυνομικού προσωπικού που παρατηρείται σε πολλές Υπηρεσίες τόσο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης όσο και σε αρκετές άλλες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ., θα ήθελα να αποτυπώσω την δύσκολη πραγματικότητα των Αστυνομικών που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, εκτός αυτού έχω την υποχρέωση να εκφράσω τις φωνές των συναδέλφων που με εξέλεξαν και οι οποίοι έχουν αγανακτήσει με την υπάρχουσα κατάσταση.

ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣAποσπάσεις Αστυνομικών σε νησιά για αντιμετώπιση λαθρομετανάστευσης»


Αθήνα, 16-12-2014
Από: Αλέξανδρο Π. ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗ
Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Προς: 1.κ.Πρόεδρο Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
2. Μέλη Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κοινοποίηση: Μέλη Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Θέμα: «Aποσπάσεις Αστυνομικών σε νησιά για αντιμετώπιση λαθρομετανάστευσης»
Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζουμε στην περιοχή του Έβρου από το 2012 αποσπώνται συνάδερφοι για τρεις μήνες με δυνατότητα ανανέωσης άλλους τρεις μήνες με δαπάνες δημοσίου για το σύνολο της απόσπασής τους, για αντιμετώπιση της

ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ«Κατανομή της κατάργησης των 6.700 κενών οργανικών ανά την Ελλάδα»


Αθήνα, 16-12-2014
Από: Αλέξανδρο Π. ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗ
Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Προς: 1.κ.Πρόεδρο Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
2. Μέλη Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κοινοποίηση: Μέλη Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Θέμα: «Κατανομή της κατάργησης των 6.700 κενών οργανικών ανά την Ελλάδα»
Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζουμε με τον Νόμο 4249/2014 ‘’Περί Αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας’’ καταργήθηκαν 6.700 κενές θέσεις Αστυφυλάκων Γενικών Καθηκόντων. Έκτοτε δεν έχουμε πληροφορηθεί μέχρι και σήμερα είτε από την

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Στην Εφορία για τα χαράτσια του Δεκεμβρίου -Τι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι 9

ι ημέρες των εορτών ήταν συνήθως ημέρες που οι περισσότεροι ξόδευαν το μισθό αλλά και το δώρο σε δώρα για την οικογένεια τους και τους φίλους τους.

Ποιο ασφαλιστικό θέμα των στρατιωτικών έχει "παγώσει" ο Σταϊκούρας

τα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών βρίσκεται εδώ και πάρα πολλές ημέρες η τροπολογία με την οποία θα ρυθμιστεί το ασφαλιστικό ζήτημα των στρατιωτικών που είχαν καταταγεί την πενταετία 1990-95 ,στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ανακοίνωση της λύσης που αναμενόταν χρόνια, είχε γίνει από την ίδια της ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο Onalert.gr. 

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Εδώ και τώρα "Άμεση κατάργηση του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 για το ΤΕΑΠΑΣΑ ζητούν μέλη της ΣΜΣ .

 Aναδημοσίευση από το  smspolice 
Συνάδελφοι οι αναλογιστικές μελέτες που θα παρακολουθήσετε στα παρακάτω βίντεο εκπονήθηκαν από την ΠΟΑΣΥ έπειτα από την ψήφιση του Ν. 4281/2014  με τον οποίο η κυβέρνηση έβαλε το εκβιαστικό δίλλημα στις αντιπροσωπευτικότερες συνδικαλιστικές  οργανώσεις να αποφασίσουν αν ο ασφαλιστικός μας φορέας (ΤΕΑΠΑΣΑ) υπαχθεί στο ΕΤΕΑ(Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) ή αν θα μετατραπεί  σε Επαγγελματικό Ταμείο (ΝΠΙΔ) όπως προβλέπει το άρθρο 220 του συγκεκριμένου νόμου.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Φύλαξη άστοχων στόχων


Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει δέκτες έντονων παραπόνων από συναδέλφους της Υ.ΜΕ.Τ. για το καθημερινό σπάσιμο της διμοιρίας σε δύο ομάδες και την διάθεση της μίας εξ αυτών  για την φύλαξη ενός άδειου κτιρίου με το πρόσχημα ότι φέρει την ταμπέλα της ΕΛ.ΑΣ. και αποτελεί στόχο.

Κάποιες φορές μάλιστα , όταν προκύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες  για μετακίνηση της διμοιρίας ,μένουν στο σημείο για την φύλαξη του κτιρίου μόνο  3-4 άτομα , με αποκορύφωμα την προ λίγων ημερών εντολή που όλοι οι άνδρες της διμοιρίας επιβιβάστηκαν στο ένα εκ των δύο λεωφορείων και έμεινε για την φύλαξη του κτιρίου μόνος του ο οδηγός με το άλλο λεωφορείο , πράγμα το οποίο θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των συναδέλφων και παραβαίνει και την κανονιστική της υπηρεσίας.
Επίσης ,έχουμε ενημερωθεί  ότι έχουν τοποθετηθεί ακινητοποιημένοι  στο συγκεκριμένο κτίριο , μέχρι και δικυκλιστές της ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ .
Καλούμε τους υπευθύνους  , να αναθεωρήσουν άμεσα τον σχεδιασμό με τον οποίο δεκάδες Αστυνομικοί τοποθετούνται στην φύλαξη παρόμοιων στόχων , στερώντας τους από την ασφάλεια του  Έλληνα πολίτη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης

Παρακολουθείστε τις αναλογιστικές μελέτες για τα Ταμεία μας που εκπονήθηκαν κατ΄εντολή της Ομοσπονδίας όπως παρουσιάστηκαν από τους αναλογιστές στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Υπενθυμίζουμε  πως οι αναλογιστικές μελέτες αποφασίσθηκαν από την ΠΟΑΣΥ διότι σύμφωνα με το  άρθρο 220 του Ν. 4281/2014 είμαστε υποχρεωμένοι να αποφασίσουμε  αν ο ασφαλιστικός μας φορέας (ΤΕΑΠΑΣΑ) υπαχθεί στο ΕΤΕΑ(Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) ή αν θα μετατραπεί με δική μας ευθύνη σε Επαγγελματικό Ταμείο (ΝΠΙΔ).
                               


Για ΤΕΑΥΑΠ και ΤΕΑΕΧ


Για ΤΠΑΣ και ΤΠΥΑΠ




                        

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τοποθέτηση της Αντιπροσώπου Ε.Α.Υ.Ν. Καβάλας και Αναπληρώτριας Γραμματέα της Γραμματείας Γυναικών της Π.Ο.Α.Σ.Υ. Γκιουζέλη Ελένης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλησπέρα,

Εμείς οι νέοι αστυνομικοί της γενιάς των 40 ετών ασφάλισης, μεταφέρουμε τον αγωνιστικό μας χαιρετισμό, δηλώνοντας «παρόν» στις εργασίες του 24ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Υ. και ευχόμαστε τα συμπεράσματα που θα βγουν από αυτό να είναι χρήσιμα και ωφέλιμα για το καλό της κοινωνίας, των πολιτών και των αστυνομικών.

ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Είναι νομότυπη η χορήγηση ρεπό όταν η προηγούμενη υπηρεσία έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας;

Είναι νομότυπη η χορήγηση ρεπό όταν η προηγούμενη υπηρεσία έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας;


Θεσσαλονίκη, 12 Δεκεμβρίου 2014 
Κύριε Γενικέ,
  Η Ένωσή μας καταγγέλλει ότι αρκετοί Αστυνομικοί-μέλη μας της Δ/νσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης διατέθηκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία από 17:00 έως 01:00 της 6/7-12-2014 και παράτυπα η ανωτέρω Δ/νση την Κυριακή, ημέρα λήξης της υπηρεσίας τους που θεωρείται και ημέρα εργασίας, τους χορήγησε ημερήσια ανάπαυση-ρεπό,
 κατά παράβαση του άρθρου 2 του ΠΔ 394/2001, καταστρατηγώντας τις νομοθετικές διατάξεις. Αναφέρουμε ότι οι καταγγελίες των συναδέλφων είναι στην διάθεση της Ένωσής μας.
  Άλλωστε, η επίκληση ότι την ημέρα εκείνη διατάχτηκε επιφυλακή δεν έχει νομική βάση, διότι βάσει του άρθρων 57 του ΠΔ 141/1991 και 1 του ΠΔ 394/2001, η επιφυλακή θεωρείται κανονικά υπηρεσία και υπολογίζεται στο συνολικό εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. 
  Το ανωτέρω ζήτημα έχει τεθεί προφορικώς και στους αρμόδιους για την έκδοση υπηρεσίας της Δ/νσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, πλην όμως το θέμα δεν επιλύθηκε καθώς μας παρέπεμψαν στους ιεραρχικά προϊστάμενους.
  Για τους προαναφερόμενους λόγους, παρακαλούμε όπως εξετάσετε την καταγγελία μας και σύμφωνα με το άρθρο 32 του ΠΔ 120/2008 να μας απαντήσετε περί της νομιμότητας της ανωτέρω ενέργειας, διότι ως συνδικαλιστική οργάνωση έχουμε έννομο συμφέρον για την προστασία των μελών μας. 

                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                        ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
         6976518061                                                              6979972444

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία του ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗ Αλέξανδρου,μέλους Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Κύριε πρόεδρε, αξιότιμο προεδρείο, συνάδερφοι ευχαριστώ για τον χρόνο που μου παραχωρείτε στα πλαίσια του 24ου Πανελλήνιου Συνέδριου της ΠΟΑΣΥ. Βέβαια με λυπεί το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά δεν  βλέπω στο προεδρείο νέους συνάδελφους ,κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την βούληση των νέων συναδέρφων που ζητούν και απαιτούν να τους δοθεί κάποια θέση και αυτό το συνέδριο θ’αποτελούσε ευκαιρία να συμβεί αυτό. Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω κάποια ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας που περιήλθαν σε δεύτερη μοίρα.

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ Παρέμβαση της Ένωσης Φθιώτιδας για τις φυλακές Δομοκού

Κύριε Αρχηγέ,
Η Ένωση μας, με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος στις φυλακές Δομοκού, θα ήθελε να σας μεταφέρει τον έντονο προβληματισμό και τα παράπονα όλων των  συναδέλφων μας, για τα προβλήματα που θα επιφέρει η ίδρυση του ως άνω Τμήματος στην Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, εφόσον δεν τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας και την στελέχωσή του.
Συγκεκριμένα, ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, προκειμένου :

Διοικητικές αποκαταστάσεις

   Σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει το ΜΤΣ, όσοι αποκαθίστανται διοικητικώς και δεν επανέρχονται πράγματι στην ενέργεια, δεν δικαιούνται αύξηση στο μέρισμά τους και υποχρεούνται να επιστρέψουν τα μερίσματα που τους καταβλήθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα της διοικητικής αποκατάστασής τους, εντόκως (ποσοστό 6%). Σας παραθέτουμε προς ενημέρωσή σας τα ακόλουθα:

Αναβλήθηκε η πιλοτική Δίκη της Ολομέλειας του ΣτΕ για την 17η Δεκεμβρίου 2014

Ενημερώνουμε ότι λόγω της αποχής των δικηγόρων, η προγραμματισμένη εκδίκαση για την 29η Νοεμβρίου 2014 ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των τριών εφέσεων Στρατιωτικών συνταξιούχων, τις οποίες έχουν ασκήσει ενώπιον του ΙΙΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της πράξης αναπροσαρμογής της σύνταξής τους, καθώς με τις  εφέσεις αυτές τίθενται ζητήματα

οι συνάδελφοι σπανίως παίρνουν ημερήσια ανάπαυση

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. αντιλαμβανόμενο τη δύσκολη υπηρεσιακή αλλά και προσωπική και οικογενειακή κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Α.Τ. Ακροπόλεως όπως και στις περισσότερες υπηρεσίες της Αστυνομίας, απέστειλε το παρακάτω υπόμνημα στον υπουργό προκειμένου να του γνωρίσει την κατάσταση που επικρατεί ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα επαναφέρουν τη νομιμότητα.

Ένωση Μαγνησίας: Άφωνοι συγκλονισμένοι και γεμάτη θλίψη

αφωνοι συγκλονισμένοι και γεμάτη θλίψη εμείς οι ίδιοι ως αστυνομικοί, οι οικογένειες μας και τα παιδιά μας παρατηρούμε τα όσα λαμβάνουν χώρα τόσο στο σύγχρονο ηλεκτρονικό υπνωτιστή που κοινός ονομάζεται τηλεόραση όσο και στο ελεύθερο ραδιόφωνο, μετά την προβολή βίντεο με αστυνομικό να «κλέβει» μπουκαλάκι νερού ανεκτίμητης αξίας από ήρωα περιπτερά ,που αρνείται προφανώς ως σύγχρονος αγωνιστής και σφοδρός πολέμιος του κεφαλαίου να «ποτίσει» ζάμπλουτο Έλληνα αστυνομικό, που εκείνη τη στιγμή απλά πραγματοποιούσε το χόμπι του προφανώς για να διασκεδάσει, ξεφεύγοντας λίγο από την ηρεμία που του προσφέρει η οικονομική του ευμάρεια…..

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πειθαρχικός Έλεγχος της Διοίκησης : Προβλέπεται . Υφίσταται ??

Καθημερινά δεχόμαστε παράπονα από συναδέλφους για παραβίαση ωραρίου εργασίας, για μη χορήγηση των προβλεπόμενων ημερήσιων αναπαύσεων, για παράτυπη ανάκληση ρεπό, για παράτυπη αναστολή χορήγησης αδειών, για μη ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση και για πολλά άλλα που αποδεικνύουν πως δεν τηρούνται οι ισχύοντες Νόμοι, ΠΔ, Κανονισμοί, Διατάξεις, Διαταγές που σχετίζονται με τα εργασιακά δικαιώματα του Αστυνομικού Προσωπικού.

Η ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


ΘΕΜΑ: Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ)

Σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3655/2008 (Α-58) συστάθηκε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ). Το ΤΕΑΠΑΣΑ μέχρι σήμερα, αποτελεί τον ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό των εργαζομένων και συνταξιούχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και σύμφωνα με τον Ν. 4142/2013 (Α' 83) τελεί υπό την εποπτεία του

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τα Προεδρεία της ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΕΛΠΣ

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2014

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνάντηση Αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τα Προεδρεία της ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΕΛΠΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Συνάντηση με τα Προεδρεία  των Αστυνομικών και των Λιμενικών πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος (Χ. Τρικούπη 50).

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων




Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η 10η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε και εορτάζεται κάθε χρόνο ως «Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», καθώς η διεθνής κοινότητα, το 1948, της προσέδωσε επισήμως οικουμενικό χαρακτήρα, επιβεβαιώνοντας με την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την πρόθεσή της να προστατέψει, να υποστηρίξει και να σεβαστεί την ανθρώπινη υπόσταση και τα σύμφυτα με αυτήν δικαιώματα. Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αποτελεί ένα ζωντανό, διεθνές, κείμενο που δεν έχει αξία μόνο σε περιόδους σύγκρουσης ή σε κοινωνίες υπό καταπίεση, αλλά και σε περιόδους ειρήνης, σε εδραιωμένες δημοκρατίες, για την αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας και αδικίας.
Σημαντικό, επίσης, νομικό κείμενο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί, σε περιφερειακό επίπεδο, η «Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών (ΕΣΔΑ)» του Συμβουλίου της Ευρώπης, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η «Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην χώρα μας, στο εθνικό νομικό μας σύστημα, τα ανθρώπινα δικαιώματα κατοχυρώνονται πλήρως με ένα ισχυρό πλέγμα συνταγματικών, ποινικών και δικονομικών διατάξεων, καταδεικνύοντας την βαθύτατη ουμανιστική αντίληψη, αλλά και το αίσθημα δικαίου που διέπει την ελληνική κοινωνία. Η άμεση ανταπόκριση του Έλληνα νομοθέτη ερείδεται στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του νομικού μας πολιτισμού, που στόχο έχει την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου.
Ωστόσο, παρά την θεσμική κατοχύρωση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε διεθνές, περιφερειακό, ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο, η προάσπισή τους δεν είναι πάντοτε αυτονόητη ή δεδομένη. Προκρίνεται αδήριτη ανάγκη, ειδικά την τρέχουσα, κρίσιμη, ιστορική περίοδο που διανύουμε, να συνειδητοποιήσουμε την σπουδαιότητα του σεβασμού των δικαιωμάτων, της αξίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, προκειμένου να επικρατήσει η κοινωνική ομαλότητα και η ευταξία στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας. Η διαμόρφωση των προϋποθέσεων κοινωνικής προόδου σχετίζεται άλλωστε άμεσα με το βαθμό προστασίας και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Ελληνική Αστυνομία, ως φορέας προστασίας των εννόμων αγαθών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, οφείλει να αντιμετωπίζει την ανομία και την εγκληματικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάθε έγκλημα, με ρατσιστικό υπόβαθρο, αποτελεί ιδιαίτερη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και για το λόγο αυτό το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιώνει την έντονη επαγρύπνηση και τη δυναμική αντίδραση του προσωπικού των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Απαιτείται, λοιπόν, η χρήση κάθε διαθέσιμου νομίμου μέσου για την καταπολέμηση του εν λόγω φαινομένου και για την, εν γένει, προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να ενισχυθούν τα θεμέλια της δημοκρατικής κοινωνίας, όπου η διαφορά δεν θεωρείται απειλή, αλλά συνεισφορά στον εμπλουτισμό της πολιτισμικής της ταυτότητας.
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
Δημήτριος ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ
Αντιστράτηγος

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΕΡΓΑΝΗ»

«Έχει περάσει ήδη ενάμισι χρόνος από τότε που τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».
Ένα πραγματικά καινοτόμο και πολυδύναμο πληροφοριακό εργαλείο που άλλαξε οριστικά τη στρατηγική και επιχειρησιακή ικανότητα του υπουργείου Εργασίας.
Μια μοναδική βάση δεδομένων που φώτισε κάθε πτυχή της αγοράς εργασίας με ακριβή και αντικειμενικά στοιχεία.

Διπλό το αίτημα της Ελλάδας στις Βρυξέλλες: «Πακέτο» παράταση και πιστωτική γραμμή


Παράταση του ισχύοντος Μνημονίου αλλά και πιστωτική γραμμή, θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο iefimerida. Ωστόσο, η δυσκολία έχει να κάνει με τους όρους, που πρέπει να συνοδεύουν την πιστωτική γραμμή, αφού αυτοί θα συμφωνηθούν με την Αθήνα κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης και όχι όταν αυτή ολοκληρωθεί, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι εάν δεν αναδειχθεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα κληθεί να συμφωνήσει τους όρους της προληπτικής χρηματοδότησης μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Πυρηνική βόμβα Χατζηνικολάου, χαριστική βολή στην κυβέρνηση!

O Nίκος Χατζηνικολάου (Realnews) αποκαλύπτει το email-απάντηση της Τρόικας και ανατινάζει την κυβέρνηση Σαμαρά.
Πρόκειται στην κυριολεξία για τις απαιτήσεις της Τρόικας που σακατεύουν την ζωή σου.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Εκδόθηκε διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου για τα αναδρομικά των δικαστών

Τα αιτήματα για έκδοση διαγαγών πληρωμής από δικαστές αναμένεται να είναι χιλιάδες με το δημόσιο να υποβάλλει ανακοπές για να μπλοκάρει τη διαδικασία

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι δικαστές, καθώς εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών η πρώτη διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου, για τα αναδρομικά των δικαστικών λειτουργών, τα οποία κούρεψε με τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών.

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ


Οι παρακάτω σκέψεις είχαν αποτυπωθεί προκείμενου να αναλυθούν στο 24o πανελλήνιο συνέδριο. Η αφορμή ήταν τα απλήρωτα νερά , η στοχοποίηση η δικιά μου και του γραμματέα μου από τους « γνωστούς» κύκλους ,αλλά για κάποιο λόγο και από τα δυο «άκρα». Τέλος η επίθεση με γκαζάκια, στο φίλο Δημήτρη και γενικότερα η πίεση που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μας και μόνιμα με το τεκμήριο της ενοχής στην πλάτη τους .
Στις μέρες μας η αντιπάθεια για την αστυνομία είναι ισχυρή. Όμως εμείς είμαστε εδώ και θέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για το κοινό καλό, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, για την προστασία τους από κάθε επιβουλή κατά της ζωής, της ιδιοκτησίας, της αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων τους. Δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι ,επιτελούμε σπουδαίο λειτούργημα υπό την έννοια της κοινωνικής προσφοράς, του πνεύματος της αυτοθυσίας που χαρακτηρίζει τους αστυνομικούς και της εκπλήρωσης του καθήκοντος υπεράνω και πέραν των στενών ορίων του «επαγγελματισμού». Είναι, ακόμη, λειτούργημα με την έννοια του εθελούσιου «περιορισμού» στην απόλαυση μερικών ατομικών δικαιωμάτων των

Σοβαρά επεισόδια και καταστροφές στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη


-A+A
Χάος και καταστροφές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια, τα οποία άρχισαν κατά τη διάρκεια της πορείας για την έκτη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κατώτερος του 2007 ο μέσος μισθός στην Ελλάδα


+A
Στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τη Βρετανία, οι μέσοι μισθοί είναι κατώτεροι εκείνων του 2007, ανακοίνωσε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ, ILO).

Χιλιάδες Αστυνομικοί στους Δρόμους για μία ακόμη φορά.....


Ενόψει των διαδηλώσεων της 6ης Δεκέμβρη το Αστυνομικό προσωπικό, έχοντας ως στόχο την προστασία των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών και της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, θα τελεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε επιφυλακή.
Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους μας ότι ο χρόνος εργασίας της επιφυλακής είναι χρόνος εργασίας που προσμετράται κανονικά στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, σύμφωνα με το άρθ. 57 του Π.Δ. 141/1991 σε συνδ. με τα άρθ. 1 και 2 του Π.Δ. 394/2001.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο χρόνος πιέζει και τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα…

  Εν τέλει, το 24ο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ, μας απέδειξε ότι διατηρούσαμε φρούδες ελπίδες για την επίλυση και λήψη απόφασης σχετικά με το μέλλον του ΤΕΑΠΑΣΑ. Τα στοιχεία ήταν ελλιπή και οι γενικολογίες περίσσιες. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να αποδώσουμε ευθύνες αλλά να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση για γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις. 
Η κλεψύδρα μετράει αντίστροφα και όταν ο χρόνος τελειώσει οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα κρίνουν το μέλλον όλων μας